Video : Tipsbladet
Generelle

To danske klubber ville have Christian Nørgaard

Christian Nørgaards karriere kunne have set helt anderledes ud i dag, hvis ikke Alexander Zorniger var kommet til Brøndby.

Tipsbladet i Helsingør. 

Alexander Zorniger vil uden tvivl blive husket for mange gode ting fra sin tid i Brøndby, og en af disse var at få det optimale ud af Christian Nørgaard. Den danske midtbanegeneral udviklede sig fra at være en ineffektiv offensivspiller til at være en suveræn balancespiller på Zornigers midtbane, og det har ført ham til Premier League, hvor han i dag er anfører for Brentford.

Ja, hvis Christian Nørgaard nogle gange niver sig en gang eller to i armen over sin fodboldkarrieres udvikling, så forstår man hvorfor.

Det må midtbanespilleren også gøre, for hans karriere kunne have været helt anderledes, hvis ikke Alexander Zorniger havde omskolet ham. Før tyskeren stødte til, var Nørgaard nemlig i dialog mod sine rådgivere, og det kunne have ført til et skifte til to andre danske klubber.

- Nogle gange skal man huske på, når man synes, det er surt, at man har tabt til United på Old Trafford, at for fem-seks år siden, inden Zorniger kom, der snakkede jeg med mine rådgivere. Der var det Viborg eller Lyngby, som jeg havde mulighed for, fordi jeg havde haft en dårlig periode under Auri (Skarbalius, red.), da han var inde efter Thomas (Frank, red.), siger Christian Nørgaard og fortsætter:

- Sidste skud i bøssen i forhold til Brøndby var Zorniger, og der var mange, der ikke havde troet, at han passede til min måde at være spiller på. Men pludselig vendte det, og så står man her fem-seks år senere og har næsten 25 landskampe og er i gang med sin tredje sæson i Premier League. Det er vildt, hvor små ting i fodbold, der kan afgøre ens skæbne.

Christian Nørgaard kom ikke yderligere ind på forbindelsen til Viborg og Lyngby dengang, og hvor tæt på et skifte reelt var. 

Sikkert er det, at Zorniger som nævnt rykkede Christian Nørgaard tilbage på banen, og det havde hurtigt en forbløffende effekt. Noget, som Nørgaard i dag også taler med sin nuværende cheftræner Thomas Frank, der altså brugte ham markant mere offensivt i Brøndby-tiden, om.

- Det hjalp dengang (at han blev rykket tilbage på banen, red.). Jeg lavede jo ikke nogle mål eller assists, så det var på tide, der var kommet en træner, så jeg ikke skulle ligge der. Det snakker jeg ofte med Thomas om, for det var meget ham, som spillede mig som tier eller selv som venstre kant, og der skete ikke meget foran kassen, lyder det med et grin fra Nørgaard. 

Man kan forestille sig, at de to har hygget sig gevaldigt over, at Thomas Frank dengang kunne se så forkert. I dag er Christian Nørgaard da også fast placeret på midtbanen, hvor han spiller fra start hver gang, hvis han er kampklar.