Foto: Getty Images
Generelle

Dansker blandt de bedste afsluttere i verden

Der render en dansk angriber rundt i Superligaen, der ifølge et fodboldanalyseinstitut skulle være blandt verdens allerbedste afsluttere.

Alexander Lind er havnet i fornemt selskab med blandt andre Harry Kane, Jude Bellingham, Erling Håland og Kylian Mbappe. 

Det viser nye tal fra CIES Football Observatory, der i samarbejde med data fra Wyscout, har kåret SIlkeborg-angriberen som den 11.bedste afslutter i verdenen. 

Det sker efter at den danske skarpskytte var ustyrlig foran målet i en periode, hvor han scorede i syv Superliga-kampe i træk. 

Siden har der dog været længere mellem snapsene for 21-årige angriber, der senest blev udvist mod FC Midtjylland. 

Alexander Lind fører da også topscorerlisten i Superligaen med sine 10 mål. Det er et mål mere end Brøndbys Nicolai Vallys. 

Listen fra CIES Football Observatory er baseret på mål pr. minut, antal afslutninger pr. mål, plus vurderingen af ligaens styrke medregnet. 

Længere nede på listen finder man blandt andre Nicolas Madsen fra KVC Westerlo og FC Københavns Roony Bardghji. 

Faktisk topper danske Nicolas Madsen listen, hvis man kun medregner konveseringsrate. Den tidligere FC Midtjylland-spiller har scoret på 56 % af sine afslutninger, men hertil må man dog formode, at andre spiller har forsøgt sig med flere afslutninger. 

Roony Bardghji er den yngste spiller på hele listen med sine kun 18 år. 

Top 11 med alle parametre medregnet ser sådan her ud. 

1. Harry Kane
2. Santiago Gimenez
3. Jude Bellingham 
4. Simon Banza
5. Lautaro Martinez
6. Olivier Giroud
7. Erling Håland
8. Mateo Cassierra
9. Vangelis Pavlidis
10. Kylian Mbappe
11. Alexander Lind