Video : Tipsbladet
Generelle

Droppede Brøndby: Nu er han igen ude i kulden

Leopold Wahlstedt var et særdeles varmt emne i Brøndby sidste sommer, hvor han utvivlsomt ville være førstemålmand. Det er han ikke i Blackburn, som overhalede den danske klub på målstregen.

Det er efterhånden ingen hemmelighed, at Brøndbys keeperjagt i forrige transfervindue bragte klubben frem og tilbage mellem emner. Man endte med Patrick Pentz, som man utvivlsomt er tilfreds med, men faktisk kunne det have været svenske Leopold Wahlstedt, som i stedet havde vogtet buret på Vestegnen. 

Han var på vej til Brøndby, men Championship-klubben Blackburn overhalede den danske klub indenom og hentede ham til engelsk fodbold. Det skete efter salget af Thomas Kaminski til Luton. 

Her har det været en lidt blandet tid for Leopold Walhstedt. Han indledte Championship-karrieren med ikke at spille i sine første syv kampe. Den første oktober fik han dog sin første ligakamp for klubben, fordi målmandskonkurrenten Ainsley Pears blev skadet i kampen mod Leicester, og det bød efterfølgende på 18 kampe, mens Pears var ude.

Nu er Blackburns normale førstevalg dog tilbage mellem stolperne, og det betyder, at Leopold Wahlstedt igen har varmet bænken i de seneste seks ligakampe. 

Dermed er svenskeren altså blot reserve i den engelske klub, hvilket på længere sigt bestemt ikke kan være gunstigt. Om situationen ændrer sig lige foreløbig er også tvivlsomt. Ainsley Pears er med sine 25 år på bagen blot et år ældre, og han kan allerede notere sig for 50 førsteholdskampe for klubben. 

Klubben præsenterede for nylig også John Eustace som ny cheftræner efter Jon Dahl Tomassons stop, og Eustace har i sine tre første kampe for klubben kigget mod Pears. I og med han skal finde sin stamme på holdet, så er det svært at forestille sig, at han allerede skifter målmand - også med tanke på, at Blackburn endnu ikke har vundet under ham. 

Pears holdt dog nullet tirsdag aften, da man spillede 0-0 med Cardiff.