Video : Tipsbladet
Generelle

Landstræner var skuffet over Sonne-gestus fra fans

Oliver Sonne fik fredag aften debut for det peruvianske landshold.

Endelig, tænkte dansk-peruvianeren Oliver Sonne nok, da han fredag aften fik sin debut i den røde-hvide Peru-trøje.

Silkeborg-spilleren har været udtaget til landsholdet et par gange uden at få debut, men fredag lykkedes det så, da landstræner Jorge Fossati sendte danskeren på banen i anden halvleg af opgøret mod Nicaragua, som Peru vandt med 2-0.

Men det, der skulle have været en glædens dag for Oliver Sonne og også endte med at blive det, fik et underligt efterspil, da Sonnes træner skældte Perus fans ud.

Det forholdt sig nemlig sådan, at fansene i det meste af opgøret, inden Sonne kom i spil, sang efter danskeren for at få ham på banen.

Og det var Jorge Fossati slet, slet ikke tilfreds med. Det fortalte han efter kampen på et pressemøde.

- Du spørger mig om Sonne. Det er sådan, at ikke alle vores spillere varmede op, da vi havde forberedt nogle til indskiftninger.

- Sandheden er, at jeg ikke syntes, det var sjovt, at hele stadion bad mig om at sætte en spiller på banen. Hvis jeg endte med at ignorere det, ville det i sidste ende gå ud over spilleren, og det er jo ikke hans skyld, siger Jorge Fossati og forklarer:

- Om man kan lide en spiller bedre end en anden, må man lige bevare kontrollen og vise noget respekt for alle.

Selv om landstræneren altså var utilfreds med de mange fans, der gerne ville se 23-årige Oliver Sonne på banen, var han ikke utilfreds med præstationen fra dansk-peruvianeren, der spillede den sidste halve time.

- Det er godt, at han fik lov til at spille. Han kom hertil, og nu har han spillet. Jeg synes, han lignede en spiller, der har kvaliteter til at fortsætte med at være i betragtning.

Oliver Sonnes Peru møder på onsdag Den Dominikanske Republik. Både det opgør samt fredagens kamp er testkampe frem mod sommerens Copa America.