• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Kenneth Jensen

Avis: Englændere vil rive danskers lejeaftale over

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tidligere U21-landsholdsspiller ser ud til at være færdig i Sunderland. Ifølge et lokalmedie ønsker klubben sig ud af lejeaftalen.

Af Kenneth Jensen

Den tidligere danske U21-landsholdsspiller Frederik Alves Ibsen tog i sommer til Sunderland for at få spilletid og på sigt bringe sig tættere på startopstillingen i West Ham United, men lejemålet i det nordøstlige England er ikke gået som håbet for forsvarsspilleren.

Og nu skriver lokalavisen Northern Echo, at danskeren ventes at være færdig i Sunderland, når transfervinduet åbner.

Selv om Frederik Alves Ibsen skrev under på en lejeaftale, der løbet frem til sommer, skriver Northern Echo, at der er en klausul, der betyder, at danskeren kan sendes retur til London-klubben. Og det vil Sunderland altså benytte sig af.

Det er der flere årsager til. Dels har Frederik Alves Ibsen spillet meget lidt, siden han kom til klubben på leje, og langt de fleste minutter har været i turneringen Carabao Cup, hvor kun 35 minutter har været i League One. Dels skete der noget på træningsbanen, der holdt danskeren ude af kamptruppen i opgøret mod Arsenal tirsdag.

- Med Frederik var det et attitudeproblem, der betød, at han ikke var i truppen. Dårlig disciplin på træningsbanen, sagde manager Lee Johnson efter nederlaget til Arsenal.

Hvis han bliver sendt retur til West Ham, vil han på ny kunne udlejes. Og dermed komme til en klub, hvor der venter mere spilletid, end der har været i efteråret i Sunderland.

Frederik Alves Ibsen kom til West Ham United for et år siden fra Silkeborg IF. Midtjyderne menes at have scoret omkring 10 millioner kroner på den danske stopper.

Alves Ibsen har kontrakt med West Ham frem til sommeren 2024.