Generelle Ole Hoffskov

Medier amok over Ballon d'Or: Undskyld, Robert

Foto: Getty Images

Det er en gåde for mange, at Robert Lewandowski ikke vandt Ballon d'Or.

Af Ole Hoffskov

Lionel Messi blev søndag hædret med Ballon d'Or, som uddeles til verdens bedste fodboldspiller, men prisen skulle være gået til Robert Lewandowski. Den holdning har rigtig mange her dagen derpå.

Et kig i udenlandske medier tegner et klart billede af, at Robert Lewandowski havde fortjent at vinde, men det var altså Lionel Messi, der blev stemt ind på førstepladsen af de journalister, som stemte til Ballon d'Or.

Størst er opstandelsen naturligvis i Robert Lewandowskis hjemland Polen, hvor medierne er meget uforstående over mandagens resultat. Det gælder blandt andre mediet sportowefakty, der behandler emnet under overskriften "hvordan kunne de tage så meget fejl?".

Også i Tyskland, hvor Lewandowski til dagligt slår sine folder for Bayern München, er der stor undren. Det gælder blandt andre sportbuzzer.de, der skriver følgende:

- At arrangørerne gav Lewandowski en trøstepræmie i form af den bedste angriber, så han ikke skulle forlade gallaen tomhændet, ligner mest af alt en undskyldning, men det tenderer en fornærmelse. Beklager, kære kollegaer, men opgiv venligst din ret til at stemme næste år. Mandag aften fremstod du fuldstændig utroværdig.

Sågar i Messis hjemland Argentina har flere medier den holdning, at Robert Lewandowski skulle have vundet Ballon d'Or. "Det var fornærmende", skriver La Nacion under overskriften "Undskyld, Robert". 

I Danmark er det Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersen, der afgiver stemmerne til Ballon d'Or, og han havde Robert Lewandowski foran Lionel Messi - læs mere her. 

Lionel Messi vandt med 33 point ned til Robert Lewandowski. Jorginho blev nummer tre.