• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Anders Dehn

Stor hæder til FCK-profil: Kåret til Årets Talent i Danmark

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Kollegaerne har udpeget Jonas Wind til Årets Talent i Danmark. Det er FCK-angriberen stolt over.

Af Anders Dehn

I den første halvdel af 2020 spillede Jonas Wind ingen kampe, fordi han stadig kæmpede for at komme sig over sin alvorlige knæskade. Men i årets anden halvdel tog han revanche i en grad, så kollegaerne har udpeget ham som Årets Talent i Danmark.

Prisen uddeles af Spillerforeningen til "den mest lovende, danske spiller i den danske liga eller udlandet, som er under 22 år på afstemningstidspunktet". Alle spillere i Danmarksturneringen og udlandsproffer har stemmeret. Man kan ikke stemme på en holdkammerat.

Jonas Wind glæder sig over at få prisen for 2020.

Læs også:Efterårets Profil: Sådan stemte de 12 Superliga-trænere

- Det er jeg stolt over. Det betyder meget, at der er andre spillere og kolleger, der har set min vej også i og med, at jeg ikke har spillet hele året – at der har været en skade, der har sat mig ud af spil – men at de så føler, jeg er vendt stærkt tilbage og har gjort det godt.

- Der er jo også en masse andre dygtige talenter, der spiller rundt i udlandet. Andreas Skov eller Mikkel Damsgaard, der gør det fantastisk i Italien for tiden, men det er jo bare en stor cadeau og hæder til mig, at jeg fra lille Danmark i Superligaen kan få den her titel, siger Jonas Wind til Spillerforeningen.

Selv om Wind ikke spillede i første halvdel af året, kom han tilbage og scorede to gange i Superligaens mesterskabsspil og to gange mod Istanbul Basaksehir i Europa League. I efteråret er han noteret for 13 kampe og syv mål for FC København i alle turneringer.

Læs også:Superligaens bedste: Pokalvinderne og mestrene holder jul side om side

Derudover fik Wind debut på A-landsholdet i efteråret. Han nåede i alt fire kampe og scorede to gange: mod Sverige og mod Belgien.

Den seneste vinder af Årets Talent var Andreas Skov Olsen, og tidligere vindere inkluderer Andreas Christensen (tre gange), Pierre Emile Højbjerg (to gange), Christian Eriksen (to), SImon Kjær, Nicklas Bendtner og Daniel Agger (to). Prisen er uddelt siden 1999, da Peter Madsen blev den første vinder.

Læs også:Million-handler i sigte: 25 Superliga-profiler på affyringsrampen

Læs også:Den Store Nytårsquiz 2021: Forudsig mest og vind fede præmier

Læs også:Transferplanen: Danske stjerner på vej til FC København?

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus