Video : Tipsbladet
Generelle

Vild med ex-FCM-spids: En miniversion af Haaland

Træneren erkender, at han forsøgte at hente Artem Dovbyk.

Artem Dovbyk er på alles læber i Fodboldeuropa.

Den tidligere FC Midtjylland-angriber har taget Girona med storm og blev i den forgangne sæson topscorer i La Liga med imponerende 24 mål.

Det lå ikke ligefrem i kortene, da Dovbyk for få år siden havde problemer med at spille sig på holdet i FC Midtjylland, men angriberen genfandt sig selv i Dnipro og blev en eftertragtet herre.

Nu fortæller Gent-træner Hein Vanhaezebrouck for eksempel, at han forsøgte at hente ukraineren til klubben inden skiftet til Girona, ligesom Club Brugge også var interesserede.

- Jeg ønskede at hente ham til Gent som afløser for Yaremchuk. Han spillede for Dnipro og kostede fem millioner euro (37,5 millioner kroner). Det var umuligt for os. På det tidspunkt ledte Club Brugge stadig efter en topangriber. Dovbyk var mulig for dem på det tidspunkt, siger Vanhaezebrouck til Het Nieuwsblad.

Dovbyk skal onsdag forsøge at gøre det onde ved det belgiske landshold, når Ukraine og Belgien brager sammen i den sidste og afgørende gruppekamp.

- Han er kraftfuld, lynhurtig og kan score mål med hovedet. Han er som en miniversion af Haaland, advarer Vanhaezebrouck.

Artem Dovbyk er de seneste uger blevet rygtet til Atlético Madrid og Napoli.