• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
La Liga Lars Gram-Hanssen

Alvorlig sag: Barcelona kan idømmes vild straf

Foto: Getty Images

Barcelona er blevet anklaget for korruption, og ifølge en catalansk dommer kan konsekvenserne blive voldsomme for Andreas Christensens klub.

Af Lars Gram-Hanssen

Barcelona har været en noget kaotisk klub i de seneste år, og endnu en grim sag er nu ved at ramme den catalanske storklub. 

Barcelona blev i sidste uge anklaget for korruption, fordi klubben er mistænkt for at have betalt over 54 millioner kroner til virksomheder ejet af Jose Maria Enriquez Negreira, der er tidligere vicepræsident i Spaniens dommerkomité. Det skriver Sky Sports

Og konsekvenserne kan blive ganske voldsomme for Barcelona, hvis klubben kendes skyldig. I et interview med radiokanalen RAC1 siger Joan Maria Xiol, der er præsident for den catalanske sportsdomstol, at Barcelona kan få karantæne fra europæiske turneringer. 

- Sanktioner kan indbefatte, at Barça udelukkes fra Uefa-turneringer. En midlertidig eller permanent udelukkelse, siger Xiol. 

Barcelona risikerer samtidig at blive tvangsnedrykket ned i den næstbedste spanske række, hvis klubben kendes skyldig. Den catalanske klub risikerer endvidere at blive frataget mange trofæer, herunder det seneste Champions League-trofæ, som klubben vandt i 2015.

Ifølge RAC1 har anklagerne i sagen påstået, at Barcelona mellem 2001 og 2018 betalte for modtage favorabel behandling fra de dommere, der dømte holdets kampe. 

Anklagerne er specifikt rettet mod de to tidligere Barcelona-præsidenter Josep Maria Bartomeu og Sandro Rosell, samt flere andre.