Foto: Getty Images
La Liga

Braithwaite bar særligt budskab i lørdagens sejr

Martin Braithwaite havde ikke sit sædvanlige navn stående bag på Espanyol-trøjen, da han i lørdagens sejr hyldede en særlig begivenhed.

Martin Braithwaite slukkede lørdag flere måneders måltørke, da han kom på tavlen for Espanyol.

Danskeren scorede kampens enlige mål kort før pausen i sejren på 1-0 over Real Betis. Scoringen er danskerens første siden oktober, hvor han kom på tavlen mod Elche.

Udover at trække overskrifter som matchvinder, så var 31-årige Braithwaite også iført en særlig Espanyol-trøje i lørdagens sejr. Oppe over rygnummeret 17 stod der et kinesisk tegn.

Martin Braithwaite forklarer i et opslag på det sociale medie Twitter, at den anderledes trøje bar et særligt navn og budskab.

- I dag [lørdag, red.] gik jeg på banen i en særlig fodboldtrøje, hvor jeg ærede min tipoldefar, som var kineser. Hans mellemnavn var Chan, og jeg var stolt over at bære trøjen som en fejring af det kinesiske nytår, skriver han i opslaget.

Mens vi i Danmark skåler det nye år velkommen den 31. december ved midnat, så følger kineserne nogle andre traditioner. Derfor fejrer de nytår i dag søndag den 22. januar, og det var Braithwaite med til at fejre lørdag.

Martin Braithwaite, 31 år, skiftede i sommer til Espanyol fra FC Barcelona. Indtil videre er det blevet til fire scoringer for danskeren i sin nye klub, der ikke har tabt de seneste fire ligakampe. Aktuelt indtager man 12. pladsen.

Nedenfor kan du se et billede af Martin Braithwaites særlige trøje.