Video : Tipsbladet
La Liga

Hylder Dovbyk: Sammenlignes med italiensk legende

Artem Dovbyk minder ifølge en tidligere Atletico-spiller om en gammel holdkammerat.

Fredag blev det heller ikke til mål for Artem Dovbyk, da Ukraine vandt med 2-1 over Slovakiet ved EM. Han blev tilmed skiftet ud for dem, som er meget uventet efter sin vilde sæson for Girona, hvor han blev topscorer i La Liga med 24 mål.

Der er i det hele taget stor begejstring for den tidligere FC Midtjylland-angriber, og en af dem er Kiko Narváez, som spilede for Atletico Madrid mellem 1993 og 2001. I et interview med AS sammenligner han ukraineren med en af de helt store angribere i de sidste 30 år, nemlig italienske Christian Vieri.

- Han er kraftfuld til at spille i åbne rum, selvom mindre end Sørloth, og han minder mig om Vieri med sit store repertoire i afslutningerne, siger Narváez.

Han bemærker desuden, hvordan Artem Dovbyk kan hjælpe Atletico Madrid, som han blevet sat i forbindelse med på det seneste.

- Med det skridt fremad, som Simeone tog i Atlético's spil efter VM i Qatar, hvor 4-4-2 formationen blev permanent udskiftet med 5-3-2, kan den ukrainske angriber bidrage, selvom han ikke skal blive desperat, fordi Girona pressede modstanderne mere, og her vil der være øjeblikke, hvor man skal være mere defensiv, fortæller Atletico-legenden.

I alt blev det til 275 kampe for Atletico for Narváez. Selv spillede Vieri blot én sæson i Atletico, hvor han i 1997/98-sæsonen scorede utrolige 29 mål i 31 kampe for den spanske hovedstadsklub.

Rygterne om Dovbyks fremtid har blandt andet været med Atletico som en mulighed, da de skulle have tilbudt omkring 185 millioner kroner som et indledende bud. Det er værd at huske, at FC Midtjylland har sikret sig en videresalgsklausul på 30 procent. 

Hvis prisen bliver sådan, så vil der gå 55 millioner kroner i FCM's lommer. Der har dog også været forlydender om højere priser for angriberen.