Ny Barcelona-sejr: Nu otte point foran Real Madrid

Uden slinger i valsen slog FC Barcelona søndag Sevilla 3-0 og udbyggede sin føring i La Liga.

Efter tre sæsoner med mesterskaber til Madrid-klubberne er FC Barcelona godt på vej mod klubbens 27. mesterskab.

Det er en realitet efter en søndag, hvor Real Madrid dummede sig med 0-1 mod Mallorca, og Barcelona senere slog Sevilla 3-0 efter en overbevisende indsats.

Målene faldt godt nok først i anden halvleg, men reelt var der aldrig tvivl om Barcelonas sejr over Sevilla, der trods en forbedret form roder rundt som nummer 16 i La Liga.

Barcelona topper med 53 point efter 20 kampe, og det er otte point mere end ærkerivalen fra den spanske hovedstad.

Den danske landsholdsprofil Andreas Christensen spillede hele opgøret for Barcelona, der tillod udeholdet blot et enkelt skud inden for rammen.

Selv producerede Xavis tropper langt mere, og efter 58 minutter udmøntede dominansen sig i en lækker assist mellem to Sevilla-spillere af midtbanespilleren Franck Kessie til venstreback Jordi Aba, der sparkede Barcelona på 1-0.

12 minutter senere blev Sevilla spillet tynde, inden den brasilianske kantspilleren Raphinha sendte bolden fladt ind foran mål, hvor stortalentet Gavi nemt øgede til 2-0.

Opskriften var den samme efter 78 minutter. Sevilla blev splittet ad, og Jordi Alba assisterede denne gang en simpel Raphinha-kasse, hvorefter den stod på cruise control frem mod slutfløjtet.