Video : Tipsbladet
Landshold

Frygter Roony-situation: Vil have hjælp af Zlatan

Det svenske fodboldforbund kan risikere at miste store fodboldtalenter til andre nationer, og nu overvejer man at søge hjælp hos selveste Zlatan Ibrahimović.

For godt to uger siden brød en opsigtsvækkende historie frem i den svenske presse.

Den lød på, at FC København-profilen Roony Bardghji overvejede at stille sig til rådighed for det danske landshold, efter at agent Ahmed El Ali udtalte sig til FotbollDirekt.

- Det kan blive aktuelt. Vi ved, at det er en mulighed og kan være det, hvis den svenske landsholdsledelse ikke viser interesse. Der er stadig stille fra det svenske A-landshold. Ingen har kontaktet os, sagde han. 

Det hele var, ifølge Bardghji, en stor misforståelse, og han har senere understreget, at han drømmer om det svenske landshold. 

Ikke desto mindre har episoden fået den svenske fodboldpresse til at gå det svenske fodboldforbunds arbejdsmetoder efter i sømmene. 

Der er nemlig flere unge talenter på de svenske ungdomslandshold, der har mulighed for at få dobbelt statsborgerskab og dermed stille op under andre faner.

Det har man selvsagt ikke nogen interesse i fra svensk side, og SvFF, det svenske fodboldforbund, pønser nu på at søge hjælp hos landets altoverskyggende galionsfigur - Zlatan Ibrahimović. 

I et interview med den svenske avis Expressen åbner landsholdschef Stefan Petterson for, at den tidligere svenske landsholdsspiller kan få en rolle som 'ambassadør' for  landsholdet.

-  En fyr med hans erfaring og alt, hvad han har oplevet inden for fodbolden og Sverige, burde man overveje, hvis det overhovedet er en mulighed. Han har netop afsluttet sin karriere og leder måske selv efter, hvad han vil beskæftige sig med. Vi får se i fremtiden. Hvis vi kan finde redskaber, der måske giver os større chancer for, at spillere vælger Sverige, er vi åbne for det, hvis det føles rigtigt, fortæller han til den svenske avis. 

En af dem, der blandt andre har valgt Sveriges landshold fra, er Villarreal-keeperen Filip Jørgensen, der nu tørner ud for det danske ungdomslandshold.