Video : Tipsbladet
Landshold

Stort for Grønland: Vil være med i CONCACAF

Der er blevet taget et historisk skridt for grønlandsk landsholdsfodbold.

Grønland har hidtil ikke kunne gøre sig så meget på den internationale fodboldscene, men det kan givetvis ændre sig meget snart. Landets fodboldforbund KAK har nemlig valgt at søge optagelse i CONCACAF, der er det nord- og centralamerikanske fodboldforbund.

Det oplyser KAK, som beskriver det som en historisk begivenhed, at man nu har taget det skridt. I den forbindelse slår grønlændernes formand Kenneth Kleist fast, hvad det betyder for dem.

- At søge medlemskab i CONCACAF er et historisk øjeblik for Grønland. Dette initiativ afspejler vores dedikation til at udvikle og fremme fodbold i vores land, siger han og fortsætter:

- Med CONCACAF-medlemskabet vil vi få mulighed for at deltage i internationale turneringer og udveksle erfaringer med andre nationer, hvilket vil være uvurderligt for vores sport og samfund, lyder det fra Kenneth Kleist.

Når Grønland ikke er en del af UEFA, så hænger det sammen med, at det europæiske fodboldforbund ikke optager landshold, der ikke er anerkendt af FN. Det er ikke et krav hos CONCACAF, som har landshold som Fransk Guyana, Guadeloupe og Martinique under sig.

Det giver en realistisk mulighed for, at de kan komme til at møde landshold som Mexico, USA og Canada i fremtiden.

Ifølge Tipsbladets oplysninger skulle der være mulighed for, at Grønland kan spille med i CONCACAF allerede fra 2025, hvis alt går vel.

Ansøgningen fra KAK har endvidere stor opbakning fra Dansk Boldspil-Union, og det forklares, at det er en støtte, der er afgørende for deres ambitioner om at integrere sig i det internationale fodboldfællesskab.

Endelig er der blevet lavet en aftale med den islandske fodboldunion om, at det kan blive muligt at spille deres hjemmekampe i Reykjavik indtil de nødvendige faciliteter er på plads i Grønland.