• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Kenneth Jensen

Hjulmand om landsholdets knæ: Det har intet med politik at gøre

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Ifølge den danske landstræner Kasper Hjulmand handlede det ikke om politik, da landsholdet tog et knæ før kampene mod Belgien og Irland. Det var et spørgsmål om medmenneskelighed.

Af Kenneth Jensen

Det fylde meget, at de danske landsholdsspillere i et kort øjeblik inden kampene mod Belgien og England tog et knæ for at gøre opmærksom på og vise modstand mod racisme.

Men det var ikke alle, der modtog det lige vel i det danske land.

Sport og politik hører ikke sammen, var nogle af kritikpunkterne, mens Tipsbladets chefredaktør, Troels Bager Thøgersen, skubbede i den anden retning og i en fredagsleder skrev, at han nu forventer, at spillere og trænere fremover forholder sig til spørgsmål om menneskerettigheder og andre alvorsspørgsmål omkring sporten.

Læs også:AGF-træner om Eskelinen: I fodbold er det stadig helt i orden at mobbe folk

Danmarks landstræner, Kasper Hjulmand, fortæller i DBU's podcast Landsholdslejren, at han ikke mener, det var et politisk statement, landsholdet kom med. Men at det derimod handlede om medmenneskelighed.

Han ved, at det ikke altid er lige let at navigere rundt i.

- Jeg synes også, det er svært. men det her er ikke politik. Det er ikke et politisk budskab. I det øjeblik, det er politik, er det forkert. Og jeg er også imod alle mulige signaler inde i sporten, nogle der - mens man dyrker det, mens man er på - har lyst til at signalere alle sine holdninger. Det bryder jeg mig sådan set ikke om. Det her er ikke politik overhovedet for mig - det er et statement om medmenneskelighed og antiracisme og så videre, og det er noget helt andet.

Læs også:FCM-træner før skæbnekamp: Champions League kan udvikle os alle

- Igen kan man diskutere, hvor længe det skal stå på. Jeg kan godt forstå argumentet, at man siger, at nu har vi gjort det. Men jeg kan også forstå argumentet for, at hvis vi gør det, bliver det som de andre kampagner, vi har haft med at gøre, og som pludseligt dør hen, og så er det det. Nu holder vi fast, og så sætter vi ting på dagsordenen, hvis det stadig er et problem, som branche. Men det er ikke sådan, at jeg sidder med det endelige svar eller har sandheden på det. Jeg er selv ved at lære, og det er en debat, der skal have nuancer. Men jeg vil gerne fastholde, at det her intet har med politik at gøre, siger Kasper Hjulmand.

På spørgsmålet om han har en holdning til, hvad man skal gøre, hvis der er racistiske tilråb i en kamp, fortæller landstræneren:

- Nej, det har jeg ikke. Jeg må helt ærligt erkende, at jeg ikke har tænkt det igennem. Så før jeg melder noget ud, må jeg tænke det igennem. Jeg forstår udmærket det her med, at nu spiller man kampen igennem, og så gør man opmærksom på det, og jeg forstår udmærket, at hvis det bliver rigtigt grelt, skal sådan nogle kampe stoppes, og så skal det straffes. Jeg oplevede nogle ting som tilskuer i Rusland på et tidspunkt, hvor jeg tænkte, at den kamp bare skulle stoppes, og at jeg håbede, de ville udvandre, for det måtte bare ikke ske.

Danmark møder på onsdag Færøerne i en testkamp, der spilles i Herning. Søndag den 11. møder Danmark Island på udebane i Nations League, og tre dage senere venter en udekamp mod England. Ligeledes i Nations League.

Læs også:Jonas Wind jubler over udtagelse: Det er en drengedrøm

Læs også:Kasper Hjulmand forklarer: Derfor er Casper Højer ikke udtaget

Læs også:Sisto-comeback og mulig Wind-debut: Her er Kasper Hjulmands landshold

---------------------------

Se OB - AC Horsens og FC København - Lyngby BK på Dplay - spotpris til tipsbladet.dk-læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus