• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Victor Risager & Oliver Okstrøm

FCM-træner før skæbnekamp: Champions League kan udvikle os alle

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Det kan løfte FC Midtjylland på flere måder, hvis de formår at komme i Champions Leagues gruppespil.

Af Victor Risager & Oliver Okstrøm

Bliver det et gruppespil i Champions League eller Europa League for FC Midtjylland?

Det bliver afgjort onsdag aften, når FC Midtjylland tager imod Slavia Prag i den sidste og afgørende kamp i kvalifikationen. Med en samlet sejr er midtjyderne i Champions League, mens et samlet nederlag altså vil sende dem i Europa League.

På tirsdagens pressemøde har cheftræner Brian Priske svært ved at sætte ord på præcis, hvor stort det egentlig vil være at sikre deltagelse i Europas største fodboldturnering.

- Det er vanskeligt at sige, hvor stor betydningen er, og hvor meget den betyder for os, for hvordan skal man udtrykke det, udover at Champions League er det ypperste og største i klubfodbolden.

Læs også:Har FC Midtjylland nerverne til kampen om 200 millioner kroner?

- Der er mange landsholdsspillere rundt omkring, som har spillet EM og VM, men måske aldrig har spillet Champions League. Det, tror jeg, er med til at danne et billede af, hvor stor turneringen egentlig er, og hvor svært det er at komme med i gruppespillet. Så det har massiv betydning, siger Brian Priske.

Skulle FC Midtjylland kvalificere sig til Champions League, vil det være første gang i klubbens historie, og det vil løfte klubben en hel del punkter, mener træneren.

- Der er selvfølgelig noget økonomi. Både i forhold til de penge, der ligger derude, men også værdien på de enkelte spillere, vi har med at gøre. Og så vil det være med til at løfte os som klub, både sportsligt og kommercielt, hvor vi skal prøve et helt andet niveau i forhold til, hvad det er for et setup, der skal bruges til de her kampe. Det vil udvikle os allesammen og løfte os et skridt op, og det er selvfølgelig det, vi jagter, siger han.

Med til sådan en kamp kommer også et stort pres, men midtjyderne har ifølge cheftræneren gode erfaringer med at holde hovedet koldt og fokusere på at præstere på banen - blandt andet fra den forgangne Superliga-sæson. 

Læs også:Solstrålehistorier, knive i ryggen og agendaer: Guide til transfer-skæbneugen

- Det handler om at favne presset og den nervøsitet, der er og skal være i de her kampe. Det kan vi ikke løbe fra, men det er også det, som fodbolden handler om, og når du leverer på højeste niveau, er det det, du som spiller eller træner skal kunne håndtere. Det handler om at holde fokus på de ting, du kan gøre noget ved - på din egen præstation og dem omkring dig.

- Det er det, jeg synes, at vi som gruppe, har været sindssygt gode til. I løbet af foråret, hvor vi fik tudet ørerne fulde om, at nu var mesterskabet hjemme, inden det egentligt var, var vi gode til at holde fokus på os selv og de ting, vi vidste, at vi skulle arbejde med. Det er det samme her. For os handler det om at spille fodbold 90 minutter, og så tror jeg på, at det er nok til, at vi kan komme ind i det gruppespil, vi gerne vil, siger Brian Priske.

FC Midtjylland og Slavia Prag brager sammen onsdag aften klokken 21.00 på MCH Arena. Det første opgør sluttede 0-0, og midtjyderne skal blot bruge en sejr for at sikre sig en plads i Champions League.

Læs også:Kasper Hjulmand forklarer: Derfor er Casper Højer ikke udtaget

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 3. spillerunde

Læs også:Det lærte vi af Superligaen: Nordsjællands supertalent slog til igen

Læs også:Optakt: FC Midtjylland - Slavia Prag