Video : Tipsbladet
Landshold

- Jeg har aldrig buhet af "Zanka" på landsholdet

Fanklubben erkender, at landsholdsfodbolden betyder og fylder meget.

Nok er det klubfodbolden og Superligaen, der har Fanklubbens hjerte. Men nogle få gange om året tillader det danske herrelandshold at flirte og charme sig ind hos Fanklubben.

Forud for opgøret mod Schweiz har Tipsbladet taget temperaturen på Fanklubbens syn på det danske A-landshold.

Danmark skal til sommerens EM-slutrunde op mod Slovenien, England og Serbien, og kampene mod Schweiz og på tirsdag Færøerne er kampe, der skal vise Kasper Hjulmand, hvem der skal spille, og om holdet så småt er klar til slutrunden.

Her er Fanklubbens syn på landsholdet.

Mit forhold til landsholdsfodbold varierer en del. Jeg har haft perioder, hvor det er blevet for trivielt og intetsigende for mig.

Rasmus Thomsen
AGF-fan

- Jeg elsker at landsholdsfodbold kan samle nationen. At vi alle, for en stund, kan holde med det samme hold og de samme spillere. Det kan også være med til at give et kort, men nogen gange tiltrængt, pusterum fra Superligaen.

- Men... Mit forhold til landsholdsfodbold varierer en del. Jeg har haft perioder, hvor det er blevet for trivielt og intetsigende for mig. Særligt i nogle af de sidste perioder under Morten Olsen, der stædigt holdte fast i spillere, der nok havde overskredet sidste salgsdato.

- Jeg forsøger at huske på mange af de positive stunder med spillere som Dennis Rommedahl og Jon Dahl Tomasson, men de var bl.a. spillere, der i mine øjne fik for lang snor på landsholdet og dermed også var med til at symbolisere det trivielle og intetsignende.

- Det samme kan være ved at ske nu, derfor håber jeg på et mindre generationsskifte, efter en forhåbentlig succesfuld EM-slutrunde til sommer.


Jeg har til gengæld aldrig buhet af "Zanka" eller lignende, når han har spillet på landsholdet.

Morten Svan
Brøndby IF-fan

- Jeg elsker landsholdet. Jeg har fast plads på den røde mur og også sikret mig billetter til de tre gruppekampe i Tyskland til sommer.

- Jeg ved ikke, om det er derfor, men jeg har en idé om, at landsholdet kom til at betyde ekstra-meget for mig, fordi min far er AGF-fan, min morfar holder med Næstved, og jeg er opvokset i København, så mange af mine venner holdt med FCK. Landskampe blev derfor tæt på de eneste fodboldkampe, jeg kunne se med mange af mine nærmeste, hvor vi holdt med det samme hold.

- Som så mange andre fodboldgale kan jeg også lidt huske og dele mit liv op i slutrunder. Så landsholdet er noget særligt for mig.

- Jeg glæder mig til landsholdsterminerne og nyder også at se nogle af de andre landskampe. Jeg har eksempelvis altid haft et blødt punkt for Die Mannschaft, og så er jeg gift ind i en tyrkisk familie, så der følger jeg også lidt med.

- Når Danmark spiller, holder jeg med de danske spillere, der spiller på landsholdet. Men selvfølgelig jubler jeg lidt mere over en "Jobbe"-indskiftning end en Daramy-indskiftning.

- Jeg har til gengæld aldrig buhet af "Zanka" eller lignende, når han har spillet på landsholdet.

- Men jeg skal ikke se mig fri for måske ikke ligefrem at skråle med, når han er blevet præsenteret forud for kampstart. Men når man spiller for Danmark, så holder jeg med vedkommende. 


- Indsatser som den mod San Marino gør nok også noget ved, at stoltheden over landsholdet er set højere. Så skal det også med, at jeg nok også er blevet lidt træt af Kasper Hjulmand.

Benjamin Nielsen
Vejle Boldklub-fan

- For 10 år siden ville jeg for alt i verden ikke misse at se en landskamp. Nu er landsholdet blevet en lidt ligegyldig ting for mig, og landsholdspausen er et irriterende element, der bare skal overstås.

- Jeg håber selvfølgelig, vi vinder, og jeg holder med landsholdet, hvor end spillerne kommer fra. Selv hvis man er fra Horsens, det kan man jo ikke gøre for.

- Men jeg har meget svært ved at have den samme forbindelse til landsholdet, som jeg har til min klub. Det hjælper heller ikke, at man skal rejse gennem landet for at komme til Parken og betale en halv bondegård og tage en fridag, fordi man er hjemme sent.

- Indsatser som den mod San Marino gør nok også noget ved, at stoltheden over landsholdet er set højere. Så skal det også med, at jeg nok også er blevet lidt træt af Kasper Hjulmand.


Jeg har selvfølgelig favoritter, men efter vikarlandsholdet spillede, er/var der nogle spillere, jeg tabte meget for.

Morten Bech Højgaard
OB-fan

- Jeg følger kun OB og landsholdet!

- Jeg gider ikke international fodbold mere - der er simpelthen kommet for mange penge i fodbold, og korruptionen er bare vokset og vokset.

- Jeg nyder faktisk landsholdsfodbold - det giver ofte et godt afbræk fra OB! Specielt sidste efterår var det dejligt at få blodtrykket ned efter alt for mange miserable OB-kampe.

- Når landsholdet spiller holder jeg med dem, og det er stort set ligegyldigt hvem, der spiller.

- Jeg har selvfølgelig favoritter, men efter vikarlandsholdet spillede, er/var der nogle spillere, jeg tabte meget for!


Jeg ser sjældent de træningskampe, der er, og det gælder i øvrigt også klubfodbolden. Kan simpelthen ikke få adrenalinen op, men det er jo en del af gamet.

Charlie Friborg Petersen
Hvidovre IF-fan

- Landsholdet betyder meget for mig, dog kun når det gælder.

- For ligeså meget det betyder for mig at følge med i kvalifikationer/slutrunder, ligeså meget keder det mig, når der ikke er noget på spil.

- Jeg ser sjældent de træningskampe, der er, og det gælder i øvrigt også klubfodbolden. Kan simpelthen ikke få adrenalinen op, men det er jo en del af gamet.

- Jeg så meget hellere, at de kommende landsholdspauser blev udskudt, og ligaen ville være færdig før - så kunne de få en god lang optakt i stedet i landsholdsregi. 


Jeg kan som regel se bort fra klubtilhørsforhold, når det drejer sig om landskampe, undtagen hvis det handler om landsholdsspillere på kontrakt i FCK, Brøndby, AGF eller Viborg (der er jo altid en teoretisk mulighed for, at Viborg en dag får en mand på landsholdet).

Thomas Schouv Jakobsen
FC Midtjylland-fan

- Kamppauser i Superligaen til kvalifikationskampe ser jeg som et nødvendigt onde, og hvis ellers puljen ikke rummer for mange ukendte nationer, ser jeg også de landskampe.

- Nations League ser jeg som en ren pengemaskine, hvor man reelt ikke spiller for noget som helst andet end at få flere penge i kassen til UEFA, og de kampe gider jeg ikke at se

- Slutrunderne ser jeg som regel frem til med glæde og spænding, især hvis det ikke foregår i en diktaturstat, der har købt sig til værtskabet. Jeg vil dog sige, at de seneste års udvikling på det danske landshold har lagt en alvorlig dæmper på min begejstring, også til slutrunder.

- Jeg er ikke fan af Kasper Hjulmands 'moderne ledelse' - jeg synes, der bliver alt for meget fokus på bløde værdier, gruppedynamik og sammenhold. Det, synes jeg, hører mere hjemme til DGIs Landsstævne end til DBUs landskampe.

- Jeg kan som regel se bort fra klubtilhørsforhold, når det drejer sig om landskampe, undtagen hvis det handler om landsholdsspillere på kontrakt i FCK, Brøndby, AGF eller Viborg (der er jo altid en teoretisk mulighed for, at Viborg en dag får en mand på landsholdet).


Jeg har det lidt med landsholdsfodbold som med broccoli. Jeg indtager det, fordi det føles sundt, men det er bestemt ikke min livret.

Jesper Koerstz Jensen
Silkeborg IF-fan

- Jeg har det lidt med landsholdsfodbold som med broccoli. Jeg indtager det, fordi det føles sundt, men det er bestemt ikke min livret. Ikke længere i hvert fald. Jeg var ret vild med det i 90'erne, men efter Laudruppernes kollektive landsholdspension, blev det aldrig mere det samme. Selvfølgelig med en lille undtagelse i 21'.

- Men jeg forbeholder mig alligevel retten til at se alle kampe, de fleste hjemmekampe endda på stadion, mens jeg brokker mig højlydt over billetprisen og siger sætninger som "hvorfor bliver der ikke udviklet nogle rigtige 10'ere længere", og "alting var meget bedre i gamle dage".   

- På landsholdet er alle en del af den samme grød. Her må vi alle døje med at være født i et sælsomt lille land, der på den ene side døjer med kolossalt mindreværd, men som samtidig har storhedsvanvid og tror, at vi kan spille som Brasilien. Dog jubler jeg 30 procent højere, når der er en tidligere Silkeborg-spiller, der scorer.


Viborg er min hverdag, og landsholdet er som en hyggelig ferie. Selvom man altid gerne vil have en god ferie, så holder jeg mest af alt af hverdagen, som Dan Turrèl så smukt formulerede det.

Peter Birch
Viborg FF-fan

- Jeg kan selvfølgelig ikke svare på samtlige Viborg-fans' vegne, men personligt så banker mit hjerte også for landsholdet. Dog i varierende grad, og jeg er f.eks. pt. ikke særlig begejstret for hverken spillere eller træner, og det grønne blod er tykkere end det røde i mine blodårer.

- For min skyld må Danmark gerne ryge ud på røv og albuer til sommerens slutrunde, hvis jeg kan få en 7. Plads til Viborg i bytte, eller blot noget så ydmygt som en sæson mere i Superligaen.

- Viborg er min hverdag, og landsholdet er som en hyggelig ferie. Selvom man altid gerne vil have en god ferie, så holder jeg mest af alt af hverdagen, som Dan Turrèl så smukt formulerede det.

- Jeg kan i øvrigt sagtens unde tidligere Football Club Midtjylland-spillere succes på landsholdet. Skulle Gustav Isaksen score et vigtigt mål til sommer. så skal jeg nok juble.

- Landsholdets særlige magi ligger i, at alle - uanset tilhørsforhold - støtter op om holdet sammen. Lidt ligesom når du møder en anden dansker i den slatne buffet på All Inclusive-hotellet i Alanya, bliver venner udelukkende på baggrund af fælles nationalitet, og fem timer senere sidder sammen og drikker slatne fadbamser i den stegende sol, mens ungerne banker nogle hollandske børn på strandfodboldbanen. 


Det er jo sværere at juble over Lindstrøm, end det er at juble over Jonas Wind, selvom man forsøger at lægge det til side.

Tobias Lawaetz
FC København-fan

- Helt ærligt, landsholdsfodbold er mest af alt bare en pause fra klubfodbold. Dermed ikke sagt,  at det ikke har nogen anden værdi, men pulsuret bipper ikke på samme måde under landsholdsfodbold som under klubfodbold.

- Det er jo sværere at juble over Lindstrøm, end det er at juble over Jonas Wind, selvom man forsøger at lægge det til side.

- Til gengæld vil jeg gerne sende et skud ud til det danske kvindelandshold, jeg er begyndt at følge i samme grad som herrelandsholdet.

- Her er der en del af den nerve til stede, som jeg synes vores herrelandshold mangler lige nu - og det er en fornøjelse!


Jeg synes, at landsholdet har samlet nationen igen, og alle hjemmekampe er en ren folkefest - super fedt!

Kasper Henriksen
FC Nordsjælland-fan

- Jeg elsker landsholdet og ser alle hjemmekampene i Parken, og jeg glæder mig helt vildt til slutrunden i Tyskland, hvor jeg også skal se to af kampene.

- Jeg synes, at landsholdet har samlet nationen igen, og alle hjemmekampe er en ren folkefest - super fedt!

- Nu har de sidste mange kampe også været udsolgte, og det bidrager selvfølgelig også til, at opbakningen er, hvor den skal være.

- Selvfølgelig holder man lidt ekstra med de spillere, som tidligere har repræsenteret ens klub. Det er fedt at se, hvordan Skov Olsen og co. gør det på den store scene.


Selvfølgelig kan det godt være lidt kedeligt, når der bliver spillet ligegyldige venskabskampe som nu her mod Schweiz og Færøerne, men det bliver opvejet af slutrunderne.

Rasmus Bille Dam
Lyngby Boldklub-fan

- Jeg er glad for landsholdsfodbold. Nogle af de bedste sommerminder, jeg har, har været i forbindelse med slutrunder med dansk deltagelse.

- Selvfølgelig kan det godt være lidt kedeligt, når der bliver spillet ligegyldige venskabskampe som nu her mod Schweiz og Færøerne, men det bliver opvejet af slutrunderne.

- Til gengæld er det en kærkommen mulighed for at få set fodbold i de lavere rækker, som alle burde gøre noget oftere. Jeg planlægger selv at se Frem'erne, inden jeg skal i Parken på lørdag.

- Når man spiller for landsholdet, så har man min opbakning - uanset hvilken klub, man kommer fra eller spiller for. Jeg jubler dog ekstra meget, når "Yus" eller Nørgaard laver lækkert, qua deres kongeblå fortid.