Karakterer: Sikke et comeback!

Robert Skov leverede et stærkt comeback for det danske landshold i 3-1-sejren. Tipsbladet er klar med de danske karakterer.

Tipsbladet i Parken.

Danmark - Kasakhstan 3-1 (2-0)
1-0 Jonas Wind (36.)
2-0 Robert Skov (45+1.)
3-0 Robert Skov (48.)
3-1 Yan Vorogovskiy (58.)

Danmark er meget tæt på at være EM-klar! På en meget kold og blæsende aften i Parken fik man revanche for marts-nederlaget til Kasakhstan ved at vinde 3-1, blandt andet på to mål af Robert Skov lige inden og lige efter pausen.

Her er Tipsbladets karakterer til det danske landshold:

Kasper Schmeichel - 3
Han sagde forleden, at han foretrækker ikke at have noget at lave, og i dag fik han sit ønske opfyldt. Schmeichel agerede udelukkende playmaker, og han havde fået mere ud af aftenen, hvis han havde stået på mål, da landsholsspillerne skød på kassen under opvarmningen. Var chanceløs på scoringen, som var Kasakhtans eneste skud på mål.

Joachim Andersen - 2
Han har muligvis været en af de bedste forsvarsspillere Premier League i denne sæson, men det niveau viste han ikke i dag. Lavede ukarakteristisk mange fejl, men spillede en stor rolle ved 1-0-målet, hvor han headede bolden hen til Wind. Var en stærk trussel på Danmarks dødbolde.

Simon Kjær - 2
Udligner Peter Schmeichels landskampsrekord med 129 af slagsen, og det vil utvivlsomt være noget, han vil huske tilbage på med et smil på læben. Det var også hans højdepunkt i dag, for spillet på banen var ikke et kønt syn. Svag i første halvleg, hvor han så langsom ud, ophævede flere offsides og var helt skæv med sine lange afleveringer. Spillede sig op i anden halvleg og havde særligt én stærk aktion, som forhindrede en stor chance.

Andreas Christensen - 3
Barcelona-danskeren startede, som vi kender ham: overlegen, stærk og fremragende på bolden. Var den eneste fra bagkæden, som lykkedes med gennembrudsafleveringerne fremad. Men 'AC' kunne ikke holde det høje niveau, som kampen skred frem, og det defensive samarbejde med Skov var ikke helt tip-top, hvilket kunne have kostet et mål til 3-2.

Joakim Mæhle - 3
Var rykket over i højre side i dagens anledning, og det fik han ikke voldsomt meget ud af. Svag første halvleg, hvor han sjældent brød igennem, men var bedre i anden halvleg. Havde én stor chance i efter pausen, hvor han bragede bolden i sidenettet. Måske er han bare bedst i venstre på landsholdet? Vanvittigt synd for ham, at Michael Oliver fløjtede af, da han stormede mod Kasakhstan-målet.

Pierre-Emile Højbjerg - 3
Jernmanden viser igen, hvorfor han er landsholdets hårde negl, for sikke nogle dueller, han vinder på midtbanen. Alene i første halvleg havde han fire-fem vigtige tacklinger, som gav gode muligheder til danskerne. Man tænker jo, at han nærmest kan spille alene inde på midtbanen. Var ret anonym i anden halvleg.

Christian Eriksen - 4
Han var den eneste danske starter som varmede op i vanter, og længe så det også ud til at være en kold fornøjelse for Eriksen, for det var ikke meget, der lykkedes for ham i første halvleg. Men så skiftede han så sandelig gear. Først med en stærk stikning til Højlund ved 2-0-målet lige inden pausen og kort inde i anden halvleg med et mesterværk af en aflevering til Robert Skov ved 3-0-målet. Det var Eriksen, når han er allerbedst.

Blev hyldet før kampen for sin kamp nummer 125 for landsholdet, og i samme moment krøllede han bolden op i det fjerneste hjørne til et ekstra jubelbrøl.

Robert Skov (ud 69.) - 4
Første landskamp i næsten et år og sikke et comeback! Hjulmand har flere gange fremhævet hans dødsensfarlige venstreben, men i dag var det et forkølet et af slagsen. Til gengæld var højreskøjten knivskarp både ved 2-0 og 3-0-scoringen. Det kan godt være, at modstanden var svag, men det her Skov-projekt virker lovende, for hans offensive spil klæder landsholdet. Og så er syv landsholdsmål i 13 kampe heller ikke helt tosset... Han må aldrig blive spillet dybt som ved Kasakhstans reducering, og det tæller ned.

Jonas Wind (ud 82.) - 3
Wind har været historisk farlig for Wolfsburg i denne sæson, og det spor kørte han videre i her til aften, for målet skreg bare af en selvtillidsfuld angriber. Til gengæld havde han det svært i rollen bag de to angribere, for når han endelig fik bolden, var hans afleveringer for uskarpe.

Kasper Dolberg (ud 69.) - 2
Den nybagte far var Hjulmands store kanin i aften, men det lod til, at Dolberg lider af manglende søvn. Anderlecht-danskeren var nemlig ikke særlig skarp, og hans samarbejde med Wind og Højlund var ikke noget at råbe hurra for. Normalt er Dolberg bedst, når han kommer til afslutninger - sådan nogle var der bare ikke i dag.

Rasmus Højlund (ud 90.) - 2
Landsholdets nye nummer ni er der altid store forventninger til, men i dag levede han ikke helt op til dem. I hvert fald ikke indtil de sidste sekunder af første halvleg, hvor han endelig løb dybt og fik bolden, og få sekunder senere havde han lagt op til Skovs scoring med et fremragende oplæg. Kunne med mere skarphed have scoret i slutfasen.

Indskiftere:
Rasmus Kristensen (ind 69.) - UB
Stabil præstation ude på wingbacken, men spillede ikke nok minutter til at få en karakter.

Yussuf Poulsen (ind 69.) - UB
Kom ind og var straks involveret med sin fysik. Fik ikke nok minutter på banen til at få en karakter.

Christian Nørgaard (ind 82.) - UB
Spillede ikke nok minutter til at få en karakter.

Jesper Lindstrøm (ind 90.) - UB
Indskiftet til stort jubelbrøl i overtiden og dermed ikke nok minutter til en bedømmelse.

Træneren:
Kasper Hjulmand - 3

Ros for modet til at starte med Dolberg-Wind-Højlund trioen samt Robert Skov på wingbacken, hvilket gav landsholdet et noget mere offensivt udtryk, i hvert fald på papiret. Inden kampen sagde David Nielsen til TV 2, at der var lagt op til "dunke-fodbold", men om vi nogensinde nåede de højder er tvivlsomt. For i lange perioder var det ikke særlig kønt, og der manglede stadig det der ekstra gear på banen, som landsholdet har manglet i noget tid.

Men Hjulmands Skov-eksperiment tæller op, og han kan konstatere, at vi er meget tæt på EM nu.