• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Victor Risager

Keeper misser AFCON grundet dopingkarantæne

Foto: Getty Images

Den ivorianske keeper kommer ikke i aktion ved AFCON.

Af Victor Risager

Elfenbenskysten får ikke glæde af deres normale førstekeeper, Sylvain Gbohouo, ved denne udgave af Africa Cup of Nations.

Den 33-årige keeper er således blevet idømt en karantæne, efter at en test har vist spor af stoffet trimetazidine i hans krop. Trimetazidine er således på det internationale anti-dopingagenturs liste over forbudte stoffer, skriver Reuters og BBC.

Sylvain Gbohouos karantæne blev i første omgang meldt ud i slutningen af 2021, men Elfenbenskysten beholdt ham i truppen og håbede at have ham til rådighed til slutrundens kampe.

Det bliver dog ikke tilfældet.

- Vi havde håbet på at få et positivt svar fra FIFA, men i går erfarede jeg, at de har fastholdt deres beslutning, siger landstræner Patrice Beaumelle ifølge BBC.

Ifølge Reuters har det ivorianske fodboldforbund nu 20 dage til at komme med en formel appel af sagen. Det er endnu uvist, hvor lang en karantæne keeperen står til. 

Sylvain Gbohouo spiller til daglig i den etiopiske klub Wolkite Ketema og har i mange år været førstevalget på Elfenbenskystens landshold. I 2015 var han også den foretrukne målmand, da de vandt AFCON - dog missede han finalen med en skade. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020