Foto: IMAGO
Landshold

Landstræner ikke bekymret for intern uro

Slovakiets landstræner, Francesco Calzona, er ikke bekymret for, at Denis Vavros svinestreg skaber problemer på landsholdet.

I en træningskamp mod Sparta Prag i januar mistede Denis Vavro jordforbindelsen.

Efter en halv times spil blev slovakken udvist efter en svinsk tackling. Ganske besynderlig beslutning taget i betragtning, at der var tale om en træningskamp. Det bliver kun mere besynderligt, når tacklingen blev sat ind på Lukas Haraslin - Denis Vavros landsmand og holdkammerat på landsholdet.

Kantspilleren har siden været på skadeslisten og var heller ikke i aktion, da Brian Priskes mandskab vandt med 3-0 over Karvina lørdag. Det forventes dog, at han snart vender retur, og så vil han være klar til at sige hej til Denis Vavro igen, når de skal på landsholdsopgaver sammen.

Slovakiets landstræner, Francesco Calzona, forventer dog ikke, at der kommer til at være nogle problemer mellem de to eller i truppen til næste samling.

- Sådan er fodbold. Det har også såden nogle ting i sig. Det så måske slemt ud, men der skete ikke noget. Det er fornuftige drenge, som allerede har fået talt ud. Derfor ser jeg ingen grund til at udlede noget fra det, som skete på banen. Det er en del af sporten, og skulle de blive udtaget, så vil de være med til at styrke vores landshold, som de har været det før, siger han til Sportovy.

Lukas Haraslin var selv noget forbavset over tacklingen fra Denis Vavro. Det fortalte han til tjekkiske medier kort efter træningskampen.

- Det er svært for mig at sige noget om. Folk må danne deres egen holdning. Efter kampen skrev han til mig for at høre, om jeg stadig var i omklædningsrummet. Jeg svarede ham, at han ikke behøvede foretage sig noget, fordi vi kender hinanden.

- Men det var meningsløst, og jeg havde slet ikke forventet det. Havde jeg ikke løftet mit ene ben, var det gået helt galt. Men vi må videre.

Selvom tacklingen gik værst ud over Lukas Haraslin, der fortsat er på skadeslisten, så kostede det også for Denis Vavro, hvis ankel oplevede problemer efterfølgende.

- Denis havde spillet i dag, hvis det havde været en vigtig kamp. Han har en lilla ankel, men han havde spillet, hvis der havde været point på spil. Han havde også spillet uden problemer, sagde Jacob Neestrup til Tipsbladet efter FC Københavns testkamp mod AGF i slutningen af januar.

27-årige Denis Vavro er dog tilbage for FC København igen og har fået spilletid i flere af klubbens efterfølgende testkampe. Scott McKenna blev dog foretrukket foran slovakken i generalprøven mod Molde FK.

Tirsdag venter Manchester City i Champions League, som bliver indledningen på FC Københavns forårssæson.