Landshold Oliver Okstrøm

Laudrup-råd til Damsgaard: Sådan når du langt

Foto: Getty Images

Brian Laudrup kan se en stor fremtid for Mikkel Damsgaard.

Af Oliver Okstrøm

Brian Laudrup var i sin landsholdstid en artist med store individuelle styrker. Nu spiller Mikkel Damsgaard på Laudrups plads på det rød-hvide mandskab, og førstnævnte ser meget store ting i den unge offensivspiller.

Det fortæller han på Kanal 5 forud for kampen mellem Danmark og Østrig.

- Han er jo en instinkt-fodboldspiller. Han lever af sin spontanitet og sin spilleglæde - og så er han jo bare gået ind, og der har bare ikke været noget pres på ham, og han begejstrer os. 

- Han spiller i Italien, hvor det er utroligt svært at være offensivspiller. Alt andet vil føles let for ham bagefter Han mangler måske lige en lille smule i fysik, og han kommer også til at få nogle op- og nedture i italiensk fodbold. Men jeg kan godt se ham - hvis han bevarer sin fodboldhjerne og udvikler sin teknik endnu mere, så har han den der wauw-faktor, lyder det fra Laudrup.

Brian Laudrup bemærker da også, at Damsgaard er specialist i dødbolde, og at Sampdoria-spilleren har godt overblik blandt andet.

EM-helten, der spillede for klubber som Milan, Bayern München og Fiorentina i sin aktive karriere, har da også et godt råd til Damsgaard.

- Det er jo sådan, at du skal hele tiden forblive dig selv. Og jeg tror, at nogle måske ser det mere som et arbejde end andre. Men jeg fornemmer, at denne unge mand elsker at spille fodbold. Mit bedste råd til ham - og det ved han nok godt - det er at altid elske spillet. Det må aldrig blive et arbejde. Hvis han magter det - også i de svære tider - så kan han nå rigtig langt, fortæller Brian Laudrup.

Damsgaard selv er godt klar over det fysiske. Læs mere om, hvad han gør ved det her.