Video : Tipsbladet
Landshold

Positiv legende: Danmark kan nå EM-semifinalen

Jürgen Klinsmann er sikker på, at Danmark kommer til at vise sig stærkt frem til EM-slutrunden i Tyskland.

Der er omkring 14 måneder til, at det går løs, når Tyskland byder indenfor til EM i fodbold. 

Vi er kun få kampe inde i kvalifikationen, som Danmark indledte med en sejr over Finland, før man ydmygende tabte til Kasakhstan.

Alligevel er den tyske fodboldlegende Jürgen Klinsmann ikke i tvivl om, at Danmark nok skal kvalificere sig til slutrunden hos vores tyske naboer, og han har ovenikøbet store forventninger til det danske landshold, som nåede semifinalen ved EM i 2021. 

Det er en bedrift, som han godt kan forestille sig blive gentaget igen. Det siger han i et interview med Viaplay. Her er han sikker på, at Danmark kan nå helt langt og udfordre de store fodboldlande i Europa. 

- Danmark har virkelig en stærk trup. Vi analyserede holdet til Qatar, og det fungerede ikke for dem af mange forskellige årsager. Os udefra kender selvfølgelig ikke alle årsagerne - det ved kun træneren og spillerne. Men du lærer af de fejl og problemer, fikser dem og kommer så med til den næste store turnering, siger Klinsmann og fortsætter:

- Kun 18 måneder efter Qatar bliver EM spillet, så det er ikke meget tid, du har til at gøre holdet klar til EM. Jeg tror, at Danmark kommer til at være et af topholdene. De kan sagtens nå kvartfinalen og måske også semifinalen. De kan gøre skade på alle hold i verden, og jeg er sikker på, at de nok skal blive konkurrencedygtige, når de kvalificerer sig til slutrunden.

Danmark skuffede stort ved VM i Qatar, hvor man end ikke formåede at spille sig videre fra gruppespillet. Derfor er der pres på det danske landshold, både for at kvalificere sig men også vise sig stærkt frem igen. 

Klinsmann kommer ligeledes ind på, at Tyskland er i samme båd som Danmark. Det tyske landshold gik heller ikke videre fra gruppen i Qatar, hvorfor der er stort pres på begge hold for at revanchere de dårlige resultater.

Jürgen Klinsmann er stor fan af nogle af de danske spillere, hvor han særligt har godt øje på Pierre-Emile Højbjerg, som ifølge ham kan spille for alle hold i verden, og Christian Eriksen, som han havde håbet var skiftet til Tottenham sidste sommer og ikke Manchester United.

Den tyske fodboldlegende er i dag landstræner for Sydkorea.