• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Kenneth Jensen

Nærmer sig dansk rekord: Her er Eriksens reaktion

Foto: Getty Images

Christian Eriksen spiller torsdag sin landskamp nummer 116 for Danmark. Han er dermed ikke langt fra rekorden, som Peter Schmeichel sidder på.

Af Kenneth Jensen

Kun to danskere har spillet over 120 landskampe, men det kan meget snart ændre sig, da både Simon Kjær og Christian Eriksen har rundet 100 landskampe.

Peter Schmeichel har rekorden med 129 landskampe, mens Dennis Rommedahl i sin aktive karriere kom tæt på og endte på 126 kampe for Danmark.

Simon Kjær er lige nu den, der er tættest på at få rekorden, da han står noteret for 119 landskampe, mens Christian Eriksen med 115 også er tæt på og i øvrigt også er tre år yngre end Kjær.

Så meget tyder på, at det er en rekord, Eriksen kan ende med. Hvis han vil. Lige nu er det ikke noget, han tænker så meget over, men det lyder alligevel lidt mellem linjerne til, at han har sat en ring om rekorden.

- Jeg tænker, jeg har misset nogle (kampe). Simon er lidt foran nu, så det var godt han var lidt skadet, siger en grinende Christian Eriksen, inden han dog slår fast, at det kun var en joke:

- Ej, det er godt, han er tilbage.

- Det er ikke noget, jeg tænker på endnu. Men måske senere hen. Først var det at komme tilbage på landsholdet (efter han kollapsede) og spille og så at holde mig fit og være på landsholdet. Om man så når rekorden, må vi se, lyder det fra Eriksen.

Og det er faktisk ikke kun rekorden for flest kampe, Christian Eriksen snuser til. Han er 14 kampe fra at tangere Schmeichels rekord, ligesom han er 14 mål fra at tangere Poul Tist Nielsen og Jon Dahl Tomassons 52 mål for Danmark.

- Det vil være flot, det vil jeg gerne have, siger Manchester Uniteds 30-årige dansker med et smil.

Eriksen ventes torsdag aften at spille sin landskamp nummer 116, når Danmark gæster Kroatien. Og den vakse læser har regnet ud, at Christian Eriksen står noteret for 38 mål for Danmark.

Vinder landsholdet, vinder man også Nations League-gruppen allerede inden mødet med Frankrig på søndag.