• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Kenneth Jensen

Optakt: Danmark - England

Tipsbladet

Det danske landshold tabte første kamp i Nations League - nu venter Belgien.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Tirsdag klokken 20.45
Spillested: Parken, København
Dommer: István Kovács, Rumænien
På TV: Kanal 5
Hashtag: #daneng #fordanmark #landsholdet

Holdnyt:

Danmark:.
Første kamp under Kasper Hjulmand blev tabt med 0-2 til verdensranglistens nummer et, Belgien, og nu er det endnu en topnation, der venter for det danske landshold.

Interessant var det at se, hvordan Kasper Hjulmand havde valgt lidt mere offensive backer mod Belgien. Det gav dog ikke det ønskede resultat, da hverken Daniel Wass eller Robert Skov kom nok med frem og fik vist de store offensive kvaliteter. Især sidstnævnte viste, at han har et stykke vej, før rollen som venstre back sidder under huden på ham.

Selv om det danske landshold tabte, og selv om det tydeligvis var svært at skabe chancer mod det kompakte belgiske landshold, præsenterede holdet sig fra en lidt anden side, end man har set tidligere.

Danmark gjorde brug af et højt presspil, der ved flere lejligheder var lige ved at give store chancer, eksempelvis til Kasper Dolberg, og på den front var det tydeligt at se, hvordan Hjulmand har ladet sig inspirere af tendenser i klubfodbolden med højt presspil.

Mod England skal han bygge videre på nogle af de gode takter, der var mod Belgien, men samtidig skal man også have styr på nogle af de ting, der ikke fungerede så godt. Backerne skal blive bedre til at positionere sig, når Danmark har bolden, ligesom den centrale midtbane må gøre mere for at få sat de tre offensive spillere i scene. Kasper Dolberg, Yussuf Poulsen og Martin Braithwaite havde det alle svært, når Danmark var på bolden.

Samtidig må Kasper Hjulmand og landsholdet få styr på dødboldssituationerne - i begge ender - det går ikke, at man lukker mål ind efter hjørnespark. Samtidig var de danske hjørnespark ikke gode nok, og Christian Eriksens frisparksforsøg var heller ikke godt nok, da han tog chancen langt udefra. Det kunne være, han skulle overlade den til Robert Skov.

Det er muligt, at der kommer en ændring eller to i den danske startopstilling.  

England:
Det engelske landshold kom godt fra land i Nations League, da holdet vandt med 1-0 ude over Island. Det var en sejr, der holdt hårdt. "Three Lions" fik først scoret i det sidste minut, hvor Raheem Sterlings svage straffespark fandt vej til netmaskerne. I den anden ende fik Island et straffespark i tillægstiden, men Birkir Bjarnason lossede bolden langt over mål.

Hvor Danmark kommer med et nyt setup på trænerposten, kommer englænderne med kontinuitet. Gareth Southgate er manden spidsen for holdet, som han har været det i flere år, og dermed kan englænderne bygge videre på de gode resultater, der gav en fjerdeplads ved VM i Rusland.

England kommer med en stærk trup anført af kaptajn Harry Kane, og det er især i offensiven, at England har sine kvaliteter med Tottenham-angriberen flankeret af Raheem Sterling og Jadon Sancho.

Kyle Walker er ikke med mod Danmark, da han er i karantæne, og så er Harry Maguire også væk, da han blev valgt fra til truppen, ligesom eksempelvis Marcus Rashford heller ikke er med. 

Ude af opgøret mod Danmark er også både Mason Greenwood og Phil Foden. De er ikke rejst med. Ifølge engelske medier har de ikke fulgt coronaprotokollen. 

Karantæner:
Danmark: Ingen
England: Kyle Walker

Bud på startopstillinger:
Danmark (4-3-3): Schmeichel - Dalsgaard, Kjær, Christensen, Skov - Højbjerg, Delaney, Eriksen - Poulsen, Dolberg, Braithwaite

England (4-3-3): Pickford - Alexander-Arnold, Gomez, Dier, Trippier - Ward-Prowse, Rice, Philips - Sancho, Kane, Sterling

Profilen:
Andreas Christensen var kampens danske spiller, da Danmark tabte med 0-2 til Belgien Stopperen fra Chelsea var stærk over for Romelu Lukaku, og i det hele taget var det opløftende at se den forudseende stopper ved siden af Simon Kjær. Nu skal han følge op, Chelsea-spilleren.

Vidste du, at...:
Da Danmark i 1983 kvalificerede sig til EM-slutrunden i 1984, kom det i hus, da man noget overraskende vandt med 1-0 ude over England. En sejr på Wembley var så absolut ikke hverdagskost for et dansk landshold og er det fortsat ikke. Målet blev sat ind på et straffespark af Allan Simonsen.

Målet og sejren var med til at styrke den danske selvforståelse og satte gang i de gyldne år af danske landsholdsfodbold. Efter EM i 1984 kom man med til VM i 1986, og siden fulgte slutrunder i '92, som Danmark vandt, 1996, 1998, 2000, 20002, 2004, 2010, 2012 og 2018. 

Dom:
Det bliver en anden kamp end den mod belgierne, og danskerne kan godt gå hen og have en bedre chance for at lave et resultat mod England. Nok er englænderne gode og har stærke offensive spillere, men omvendt er deres defensiv ikke nær så stærk, som man tidligere har set.

Det bliver spændende at se, om danskerne kan bygge på i presspillet, og så er det også vigtigt for Kasper Hjulmand, at man formår at skabe nogle flere muligheder, end man formåede mod Belgien.

Vi tror, det ender med et godkendt dansk resultat, og at Danmark får et point med fra kampen. 1-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Kasper Hjulmand: Dolberg står foran Cornelius i angrebskøen

Læs også:Hjulmand overvejer ændringer efter nederlaget til Belgien

Læs også:Landsholdet jagter hurtig revanche efter sjældent nederlag

Læs også:Hjulmand vil se mere til Robert Skovs venstreben

Læs også:Belgisk landstræner roser Danmark for at tage kontrol

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020