• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Ole Hoffskov

Optakt: England - Danmark

Foto: Getty Images

Danmark skal spille på det legendariske Wembley onsdag aften mod England i Nations League. Desværre vil det kæmpe store stadion være næsten tom for mennesker.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Onsdag klokken 20.45
Spillested: Wembley Stadium, London
Dommer: Jesus Gil Manzano, Spanien
På TV: Kanal 5
Hashtag: #engdan #fordanmark #landsholdet

Holdnyt:
England:
Three Lions topper Nations Leagues Gruppe 2 efter de første tre runder. England vandt søndag aften en fin sejr på 2-1 hjemme over Belgien, og dermed overhaler Gareth Southgates tropper den akutelle verdensetter i Danmarks pulje. 

Efter mange magre år er engelsk landsholdsfodbold på vej i en meget spændende retning, og det satte holdet allerede to streger under i 2018, hvor England nåede hele vejen til semifinalen ved VM.

Det engelske mandskab har en lav gennemsnitsalder, og profiler som Marcus Rashford, Jadon Sancho, Mason Mount og Trent-Alexander Arnold kan være med mange, mange år endnu. Med sine 27 år er angrebsstjernen Harry Kane ligefrem en af veteranerne.

2-1-sejren over Belgien understregede englændernes suverænitet hjemme på Wembley. Three Lions har kun tabt en kamp i nationalarenaen de seneste fire år - det var til Spanien i august 2018.

Harry Kane har været plaget af en muskelskade på det seneste, og derfor spillede han blot 24 minutter mod Belgien. Tottenham-stjernen ventes dog at være på banen fra start onsdag mod Danmark. Til gengæld er hverken Ben Chilwell, Eric Dier eller Kieran Trippier med. 

England er nummer fire på FIFA's verdensrangliste.

Danmark:
Kasper Hjulmands tropper fik vist Færøerne og Island, hvem der er storebror i det indbyrdes forhold.

4-0-sejren over Færøerne blev søndag aften fulgt op af en 3-0-sejr over Island i Reykjavik, og dermed hentede Danmark sin første sejr i Nations League. Sejren var vigtig i den forstand, at de rød-hvide nu har lagt afstand til Island i kampen om nedrykning. Nu kan landsholdet tillade sig at kigge opad mod Belgien og England.

Læs også:Hjulmand: Hvis restriktioner varer længe, må advarselslamper blinke

3-0-sejren over Island var i sig selv opmuntrende, og den er bestemt værd at anerkende mod et hjemmehold, der mere eller mindre blot gik på banen for at dræbe kampen. Helt tilfreds kan Kaper Hjulmand dog ikke være.

Den danske offensiv halter fortsat, og det kniber med at skabe de helt store chancer i åbent spil. Den offesive trio Martin Braithwaite, Kasper Dolberg og Yussuf Poulsen er endnu ikke trådt i karakterer, og de har ikke formået at overbevise om, at de kan score de mål, Danmark har brug for. Defensiven ser til gengæld fin ud, og holdet har i Hjulmands første fire kampe været dygtige til at tage teten i form af boldbesiddelse.

Nu handler det om at skrue tempoet op og skabe flere chancer - Kasper Hjulmand kan ikke hænge sin hat på, at Robert Skov tordner den ind med højre i hver kamp. 

Andreas Skov Olsen blev skadet på Island og er ude i de kommende seks uger. 

Karantæner:
England: Ingen
Danmark: Ingen

Bud på startopstillinger:
England (3-4-2-1): Pickford - Walker, Coady, Maguire - Alexander-Arnold, Henderson, Phillips, Maitland-Niles - Sancho, Rashford - Kane

Danmark (4-3-3): Schmeichel - Wass, Kjær, Christensen, Skov - Delaney, Eriksen, Højbjerg - Poulsen, Dolberg, Braithwaite

Profilen:
Christian Eriksen fik på mange måder sit landsholdsgennembrud i et opgør mod England. I sin landskamp nummer 11 i februar 2011 leverede Eriksen en pragtpræstation i en venskabskamp i Parken, som Danmark godt nok tabte 1-2. Teenageren fik for alvor vist, at han var en stjerne i svøb. Nu er England igen modstanderen, når Christian Eriksen spiller sin landskamp nummer 100. Da Eriksen rundede 50 landskampe i 2014, pegede han på det nævnte opgør mod England som sin hidtil bedste præstation for landsholdet - nu kan han passende markere sin indtræden i Klub 100 med en ny stor præstation mod fodboldens fødeland.

Vidste du, at..:
Den hidtil eneste gang, Danmark har været nødsaget til at sende en markspiller på mål i en landskamp, var i et opgør mod England i London. I 1911 blev Sophus Hansen fra BK Frem skadet, og i hans fravær måtte backen Svend Aage Castella fra KB ind mellem stængerne. England vandt kampen 3-0.

Læs også:Braithwaite: Højere risiko end under Åge Hareide

Dom:
Der var meget få chancer, da de to mandskaber tørnede sammen i Parken for godt en måned siden, og man skal heller ikke forvente, at det bliver et sandt chanceinferno på Wembley - dertil er begge nationers defensiv for god.

Det handler med andre ord for begge hold om at kende besøgelsestiden, og Danmark fremstår bestemt ikke chanceløse. Et engelsk mandskab på Wembley må dog bære favoritværdigheden, og buddet herfra er en smal sejr på 1-0 til hjemmeholdet.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Karakterer: Danske profiler gjorde forskellen efter pausen

Læs også:Statistikmedie har tre danskere på rundens Nations League-hold

Læs også:Hjulmand driller Skov: Han skal blive bedre til at kaste indkast

Læs også:Engelsk landstræner nervøs før Danmark: Vi har meget at forbedre

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus