Video : Tipsbladet
Landshold

Sloveniens landstræner: Danmark er favoritter

Sloveniens landstræner Matjaz Kek mener, at deres indsats i kvalifikationen ikke har nogen værdi, hvis de ikke gør det færdigt.

Der er lagt op til en gruppefinale, når Danmark og Slovenien mødes fredag aften i Parken. Vinderen vil være tre point foran den anden og være bedre indbyrdes og dermed sikker på at tage førstepladsen med én kamp tilbage af gruppespillet.

I den slovenske lejr er der godt med selvtillid før mødet med danskerne. Det slår landstræner Matjaz Kek fast overfor det slovenske medie Dnevnik.

- Vi er i den position, vi gerne ville være i. Vi er fortjent her, vi vil trække stregen til sidst, så alle vores tanker er fokuseret på kvalitetsforberedelse. Vi er kun interesserede i den første kamp, først derefter snakker vi om det andet, siger han og fortsætter:

- Forventningerne er høje, men vi skal stadig forblive normale, ydmyge, selvsikre, beslutsomme og motiverede. Der er ingen anden filosofi, lyder det fra Kek.

Når det kommer til, hvem der er favoritter til kampen, så er den slovenske landstræner dog ikke sen til at pege det væk fra dem selv. 

- Danmark er favorit, fordi det er det bedste hold i gruppen, men vi har også vores egne mål og forhåbninger.Vi er bevidste om vores kvalitet, i betragtning af vigtigheden af kampen med Danmark, som allerede nu kan blive afgørende, vil vi også stille op. Det bliver nødvendigt at være pragmatiske. Indtil videre har vi taget et skridt ad gangen, forklarer Kek.

Endvidere peger han på, at de resultater, som de har opnået indtil videre ikke er kommet af én handling, én træning eller én spiller.

- Men det vil ikke have nogen værdi, hvis vi ikke gør det færdigt. Vi skal fortælle vores egen historie og være realistiske, ydmyge og selvkritiske, men vi skal også være selvsikre og bevidste om vores kvalitet, forklarer Matjaz Kek.

Hos Danmark har man måtte skifte skadede Eriksen og Højlund ud med Stryger og Lindstrøm. Læs mere om, hvorfor Hjulmand har valgt dem her.