• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Ligue 1 Jacob Quvang

Forrykt: Så voldsom er Mbappés kontrakt

Foto: Getty Images

Hvis nogle klubber går og pønser på at hente Kylian Mbappé til januar, så skal de virkelig dybt til lommerne.

Af Jacob Quvang

Efter længere tids transfersaga forlængede Kylian Mbappé sin kontrakt med Paris Saint-Germain i maj.

Dermed blev døren til Real Madrid smækket i, og nu - fem måneder senere - har franske medier fået et detaljeret indblik i, hvor vild en kontrakt som Kylian Mbappé har fået. 

Kontrakten gør ham ifølge Le Parisien via Get French Football News til den bedst betalte atlet nogensinde.

Kontrakten løber som udgangspunkt i to år, men indeholder en option på et år yderligere, som kun kan udløses af Mbappé selv.

I bruttoløn vil han over den treårige kontrakt tjene lige godt 4,7 milliarder kroner. 

Kontrakten indeholder ingen præstationsbonusser som eksempelvis at vinde Champions League eller Ballon d'Or. Derfor er Mbappé sikker på at tjene det astronomiske beløb. 

Hans månedsløn lyder på godt 45 millioner kroner før skat. Hans sign-on bonus lyder på voldsomme 1,4 milliarder kroner, som betales over tre omgange hver juli, og dette astronomiske beløb modtager Mbappé, selv om han skulle forlade klubben før kontrakten udløber. 

Derudover modtager han en loyalitetsbonus på minimum 520 millioner kroner ved slutningen af hver sommer, hvis han bliver i klubben. Pr år stiger denne bonus med 74 millioner kroner. 

Kylian Mbappé er den helt store stjerne på det dyre PSG-mandskab, som også tæller Neymar og Lionel Messi. Alligevel har den franske superstjerne været i vælten på det seneste, efter der har været forlydender om, at han er utilfreds i klubben og ønsker en vej væk. Dette har han selv været ude og afkræfte, men her melder franske medier, at det ikke var hans egen idé at stille op op skyde rygterne ned. 

Sikkert er det dog, at klubberne ikke kommer til at stå i kø for at hente Mbappé, hvis ikke han accepterer en massiv lønnedgang.