• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League plbold.dk

FA-chef: United og Liverpool har truet med at forlade Premier League

Foto: Getty Images

Greg Clarke, der er bestyrelsesformand for det engelske fodboldforbund, bekræfter i en udmelding, at blandt andre Manchester United og Liverpool har truet med at forlade Premier League.

Af plbold.dk

Ærkerivalerne Manchester United og Liverpool leder an i forsøget på at ændre den engelske ligastruktur markant, og de to storklubber skulle sågar have truet med at forlade Premier League, fortæller bestyrelsesformanden for FA, Greg Clarke, i en udmelding.

Det sker, efter det i weekenden kom frem, at Liverpool og Manchester United var blandt klubberne, som har udtænkt "Project Big Picture".  Et forslag, der skal distribuere flere penge mellem de 72 klubber i det engelske ligasystem, men samtidigt kan ændre magtforholdet gevaldigt i Premier League.

De to engelske storklubber, som måske får opbakning fra resten af de traditionelle Big Six-klubber (Som dog hidtil ikke har tilkendegivet deres mening om forslaget,) ønsker blandt andet at reducere antallet af hold i Premier League til 18, mens de også lægger op til, at de ni klubber, som har været fast inventar i Premier League, siden ligaen blev indført, bør få mere kontrol.

Nu bekræfter FAs Greg Clarke så, at planerne er ægte, og at han har deltaget i diskussionerne om dem. Samtidigt bekræfter han også, at klubberne bag forslaget truede med at bryde væk fra det engelske ligasystem og potentielt oprette sin egen liga.

- Sent i foråret, da diskussionerne principielle mål blev at snakke om koncentrationen af magt og velstand i hænderne på nogle få klubber, som truede med at oprette en udbryder-liga. På daværende tidspunkt valgte jeg selvfølgelig at trække min involvering i diskussionerne og rådgav i stedet om en mere konsensus-baseret tilgang, som involverede alle Premier League-klubberne, deres bestyrelser og direktører. Vores spil bliver nødt til fortsat at søge forbedringer, men goderne bliver nødt til at blive ligeligt fordelt, skriver Clarke ifølge The Telegraph i et brev til rådsmedlemmerne i det engelske fodboldforbund.

Hverken Manchester United eller Liverpool har taget stilling til sine planer offentligt, efter The Telegraph kunne løfte sløret for dem i weekenden. Hidtil er Rick Parry, der er bestyrelsesformand for EFL, English Football Leagues, altså The Championship, League One og League Two, den eneste af idemændene bag, som har forsøgt at forsvare forslaget.

Premier League-klubberne skal ifølge flere medier diskutere Project Big Picture denne onsdag. Mindst otte klubber skulle være modstandere af forslaget, mens Liverpool og Manchester United er de eneste to klubber, man med garanti ved, vil stemme for.

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus