• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Kenneth Jensen

Dansk stjerne storspiller i PL: Ligaen passer mig

Foto: Getty Images

Mens flere danskere rundt om i Europa slider med form, skader og spilletid, er Joachim Andersen flyvende for sin engelske klub. Efter et ophold i Frankrig med op- og nedture er den 24-årige landsholdsspiller bedre end nogensinde. Tipsbladet.dk har talt med Fulhams danske forsvarsstjerne.

Af Kenneth Jensen

Han er kun 24 år, men danske Joachim Andersen har mere erfaring end de fleste jævnaldrende fodboldspillere.

Midtstopperen har ved flere lejligheder båret anførerbindet i Fulham, han er blevet handlet for over 200 millioner kroner og er fortsat den dyreste dansker i historien. Han har allerede spillet på øverste hylde i England, Italien, Frankrig og Holland, og så er han i en ung alder blev solgt til udlandet.

Det turbulente fodboldliv vender vi tilbage til, for lige nu nyder den danske landsholdsspiller enorm tillid i verdens hårdeste liga hos Fulham.

Og tilliden er gengældt, for den lille London-klub tog danskeren ind på en lejeaftale på et vigtigt tidspunkt i karrieren. Et tidspunkt, hvor Joachim Andersen ikke følte nok tillid fra sin franske klub Lyon.

- Det har været det, jeg håbede på. Jeg skulle ud og føle mig vigtig igen og spille en stor rolle på et hold, og det har jeg jeg også fået bevist, at jeg kan. Jeg er virkelig glad for at være her, siger Joachim Andersen til tipsbladet.dk og forklarer om tiden i Frankrig:

- I fodbold er det alfa og omega, at der er nogen, der tror på én. Og det, følte jeg måske ikke altid, var tilfældet i Lyon med den nye træner. Scott Parker (Fulham-træner, red.) har vist mig en kæmpe tillid fra starten, og det har givet mig en masse selvtillid, som jo er en vigtig del af fodbold. Og så tror jeg også bare, at ligaen passer mig bedre.

Kæmper for overlevelse
For fem runder siden så det ganske sort ud for engelske Fulham, der var otte point efter Newcastle United, men nu – med 13 runder igen af Premier League – har Fulham blot tre point op til Newcastle og Brighton, der ligger side om side over nedrykningsstregen.

Forklaringen på Fulhams succes hænger nøje sammen med Joachim Andersen og Fulhams defensiv.

Klubben lukker få mål ind – faktisk har hele 11 af 19 modstanderklubber lukket flere mål ind end Fulham – og Andersen har på det punkt været afgørende for den engelske klub, da kun to hold har lukket færre scoringer ind, siden danskeren i starten af november spillede sin første kamp for London-klubben. Joachim Andersen er også blevet anerkendt for sine præstationer i februar, hvor han er blevet udvalgt til Månedens Hold i Englands bedste fodboldrække af WhoScored.

- Siden jeg kom hertil, har vi spillet godt og virkelig domineret modstanderne og skabt masser af chancer, men vi har bare brændt og brændt og brændt. På det seneste er heldet begyndt at vende. Vi har fået ni point i fem kampe, fordi vi har scoret på vores chancer, og så har vi også været dygtige til at lukke af nede bagi. Vi har ikke lukket mange mål ind. Fornemmelsen er, at vi bare skal score en enkelt basse, og så vinder vi kampene, siger den danske landsholdsspiller, der føler, han er blevet bedre af oplevelsen i Lyon:

- For hver eneste kamp, man spiller, lærer man noget. Jeg begik også fejl i Lyon, men dem har jeg lært af, og det er den måde, man bliver bedre på. Laver man den samme fejl gang på gang, er det ikke så godt, men lærer man, er det jo nogle store skridt, man kan tage. Det er også noget, jeg har kigget på det. Og jeg synes, jeg har bevist mig i Fulham.

Uvis fremtid
For Joachim Andersen har karrieren indtil videre kørt i højeste gear. Store klubskifter, fire forskellige europæiske lande på syv-otte år og debut på A-landsholdet.

Lige nu er der kun ét mål for Joachim Andersen, og det er overlevelse med Fulham i Premier League, og så skal han til sommer gøre sig tanker om fremtiden. En fremtid, der på en måde er uvis, selv om han har lidt mere end tre år tilbage af aftalen med Olympique Lyon.

- Hvert eneste sted, jeg har været, har jeg lært noget og virkelig udviklet mig. Det er superfedt. Men det kan også være en fordel at slå sig ned og få en god base og sted at være i mange år, men det har ikke været muligt for mig endnu. Det er også en ting, jeg godt kunne tænke mig i fremtiden, siger Joachim Andersen.

Om det kunne være en mulighed i Fulham, ved Joachim Andersen ikke i øjeblikket, men han ved, at det næste skal være et ophold i stil med det, han indtil videre har haft i Fulham: fast spilletid, hård konkurrence og masser af tillid fra manageren.

- Da jeg var i Holland, følte jeg, at jeg skulle tage et nyt skridt. Det samme med Italien. Nu er jeg ved at være et sted, hvor jeg skal finde en klub til mit niveau, og hvor jeg kan se mig selv i flere år, slår den danske landsholdsspiller fast.

Joachim Andersen og Fulham skal i aktion allerede igen på torsdag, hvor der venter et opgør mod Tottenham.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus