• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Lasse Sylvest Mikkelsen

Guardiola melder sig i koret: Det ødelægger fodbolden

Foto: Getty Images

Manchester Citys manager, Pep Guardiola, er heller ikke fan af 'hands-reglen' i Premier League.

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

Guardiola og hans mandskab fra Manchester City fik ørene i maskinen, da de søndag løb ind i en øretæve på 5-2 hos Leicester City.

Den spanske træner erkender, at det er svær at vinde, når man lukker fem mål ind, men utroligt nok kom ingen af målene efter situationer med hånd på bolden, som der ellers har været spandevis af i denne runde af Premier League.

Flere Premier League-trænere har været ude og beklage sig over 'hands-reglen', blandt andet Roy Hodgson der var særlig kritisk, efter at hans hold fik dømt et straffe mod sig på grund af hånd på bolden i 2-1 nederlaget mod Everton.

Læs også:Hattrick-helten Jamie Vardy sænker Manchester City

- Det er så vanskeligt at forstå, helt ærligt. Alle managere arbejder stenhårdt, og så mister man point i sådanne situationer, hvor der ingen intention er om at ødelægge noget for nogen. Man kan ikke hoppe med hænderne langs kroppen, det sker uden forsæt, siger Pep Guardiola til norske TV2.

Den spanske træner mener, at reglen skal revuderes, og han påpeger, at det ikke kun er managerne for de store PL-klubber, der kritiserer reglen.

- Jeg synes, at Roy Hodgson forklarede det rigtig godt i går (lørdag, red.). Det er sådan alle managere har det med reglen.

Læs også:Smadrer Leicester 100 år gammel rekord mod Manchester City?

Han henviser til et interview med Crystal Palace-manageren efter kampen. Her kritiserede den tidligere FCK-træner, at hans forsvarsspiller Joel Ward fik dømt et straffespark mod sig på grund af hånd på bolden.

- Det er totalt uacceptabelt. Det ødelægger glæden ved fodbold, sagde Hodgson og uddybede:

- Jeg kan ikke forstå, hvordan nogen hos Premier League, dommerne, managerne eller trænerne har godkendt, at det er sådan reglen skal bruges. Jeg vil ikke vinde eller tabe på den (reglen, red.)

Læs også:Andreas Christensens Chelsea lavede fortrinligt comeback

Læs også:Manchester City må undvære endnu en angriber

Læs også:Avis: Manchester United er klar med sidste bud på Jadon Sancho