• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Lars Gram-Hanssen

Haalands far slagtes i Norge: Virkelig tonedøvt

Foto: Getty Images

Flere norske politikere kritiserer nu Alf-Inge Haaland for at flytte til Schweiz.

Af Lars Gram-Hanssen

Erling Haalands far er endt i strid modvind i Norge. 

Alf-Inge Haaland er nemlig flyttet til Schweiz, og den beslutning har resulteret i kras kritik fra flere politikere. 

- Det er provokerende, at en fodboldmillionær stikker af fra skatteregningen, samtidig med, at mange børn bliver tvunget til at stoppe med at dyrke idræt, fordi de ikke har råd. Også Alfie Haaland bør følge spillereglerne i det norske skattesystem, lyder det, ifølge Dagbladet, fra Marie Sneve Martinussen, der er næstformand i partiet Rødt. 

- Sagen sætter fokus på, at regeringen bliver nødt til at få indført en udflytningsskat. Fællesskabet går glip af milliarder af skattekroner, fordi rige flytter til Schweiz før de har betalt den skat, de skylder fællesskabet. 

Også Arbeiderpartiets Agnes Nærland Viljugrein er ude med riven. 

- Alfie Haaland har tjent en formue, fordi fællesskabet har hjulpet ham og hans søn i alle disse år. Takket være den norske idrætsbevægelse har det været muligt for dem både at træne, spille fodbold og opbygge deres karrierer. Det er virkelig tonedøvt, når takken for den indsats er, at man flytter til af verdens værste skatteparadiser, siger Agnes Nærland Viljugrein.

Agnes Nærland Viljugrein kommer afslutningsvist med en klar opfordring til Alf-Inge Haaland. 

- Jeg synes, at Haaland bør bidrage til Norge med sine skattekroner, som en tak til fællesskabet. I idrætten har frivillige stillet op med trænere, og de har stået i kiosken og stegt vafler, for at få det hele til at løbe rundt. Han skylder dem alle at bidrage med sine skattekroner, som kan betale tilbage for indsatsen. 

Den i dag 50-årige Alf-Inge Haaland tilbragte selv størstedelen af karrieren i Nottingham Forest, Leeds United og Manchester City.