• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Jacob Quvang

- Højlund vil være en genial signing

Foto: Getty Images

Den tidligere Manchester United-back ærgrer sig over, at der ikke er flere skandinaviske spillere hos topklubberne i dag, og derfor slikker han sig om munden over udsigten til Rasmus Højlund i Manchester United.

Af Jacob Quvang

En af sommerens helt store transfersagaer i en dansk kontekst kan meget vel være Rasmus Højlunds potentielle skifte til Manchester United.

Interessen er konkret, og det bliver spændende at se, om den bomstærke blonde angriber er at finde hos De Røde Djævle, når den nye sæson begynder. Skulle det ske, så vil Rasmus Højlund blive endnu en dansker hos den store klub, som tidligere har ramt plet, når blikket har været vendt mod den danske andedam. 

Det er Peter Schmeichel naturligvis det bedste eksempel på, men også John Sivebæk har en stor stjerne i Manchester United, selv om han kun nåede at spille for klubben i et halvandet år fra januar 1986 til sommeren 1987. 

Sivebæk blev utrolig populær i Manchester United for sit enorme løbepensum, og han har også sat sit præg på Paul Parker, der selv tørnede ud for storklubben i en håndfuld år i 90'erne. Ifølge Parker bør topklubberne satse mere på skandinaviske spillere, og derfor ser han Rasmus Højlund som oplagt for Manchester United.

- Der var ikke mange udenlandske spillere i England dengang, og det er nok også, derfor folk husker ham (Sivebæk, red) så positivt. Det var særligt skandinaviske spillere, der blev hentet, fordi de var billige og virkelig ivrige efter at bevise sig selv. Jeg synes, det er en skam, at skandinaviske spillere bliver en anelse overset hos de største klubber i dag.

- Det er en af grundene til, at jeg synes, at Rasmus Højlund ville være en genial signing for Manchester United. Hans kvaliteter er en sjældenhed hos en angriber, og jeg synes klart, at de bør hente ham i stedet for Victor Osimhen, siger Paul Parker, der arbejder som ambassadør for SpilXperten, til Tipsbladet.

I øjeblikket peger pilen mod et skifte væk fra Atalanta, som angiveligt vil have 350 millioner kroner for sin danske guldfugl. 

Selv om Paul Parker er meget optimistisk over udsigten til Rasmus Højlund i Manchester United, så er det ikke tilfældet hos den danske fodboldlegende Jan Mølby. Læs mere om det HER.