Foto: Getty Images
Premier League

Hylder Laudrup: Selv med ølmave var han den bedste

Michael Laudrup får ros af den tidligere Swansea-målræv Michu, der blev hentet til Premier League af den danske legende.

Hans tid på toppen varede ikke længe, men Michu havde en enkelt sæson, hvor spanieren var nærmest ustoppelig. 

Den i dag pensionerede Michu blev i 2012 hentet til Swansea af Michael Laudrup, og her kvitterede spanieren med 18 Premier League-fuldtræffere i sin debutsæson, hvor han desuden blev Erling Haalands store idol

Den i dag 37-årige Michu, der i dag er sportsdirektør i den spanske klub Burgos CF, har i et interview med ESPN taget et kig tilbage på karrieren, der også inkluderede en mindre succesfuld sæson i Napoli. 

I interviewet er Michu blandt andet blevet spurgt, hvilke trænere, han var gladest for at spille under, og her har den tidligere Premier League-bomber valgt at pege på Vicente del Bosque, Rafa Martinez og Michael Laudrup. 

- Vicente del Bosque styrede Spanien så godt. Han er en af de bedste i historien. Den vigtigste kvalitet for en træner er at vide, hvordan man leder en gruppe, og det gjorde han på fantastisk vis. Jeg havde Rafa Benitez i Napoli, og jeg spillede ikke meget under ham, men han er også fantastisk. En anderledes type, lyder det fra Michu. 

- Jeg vil fremhæve Benitez og Michael Laudrup. Han (Laudrup, red.) gav mig så meget selvtillid. Han var 50 år, og han havde en lille ølmave, men han tog fodboldstøvlerne på - de klassiske Copa Mundial - og han var stadig den bedste spiller (på Swanseas træningsbane, red.). 

- Han lavede de der afleveringer, hvor han kiggede væk, og vi gik i fælden hver gang, mens vi var ved at dø af grin. 

Michus anden sæson i Swansea kunne slet ikke måle sig med debutsæsonen, og spanieren blev 2014 udlejet til Napoli, hvorefter han i 2015 rykkede til amatørklubben Langreo i hjemlandet.