• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Lars Gram-Hanssen

Hylder Laudrup: Selv med ølmave var han den bedste

Foto: Getty Images

Michael Laudrup får ros af den tidligere Swansea-målræv Michu, der blev hentet til Premier League af den danske legende.

Af Lars Gram-Hanssen

Hans tid på toppen varede ikke længe, men Michu havde en enkelt sæson, hvor spanieren var nærmest ustoppelig. 

Den i dag pensionerede Michu blev i 2012 hentet til Swansea af Michael Laudrup, og her kvitterede spanieren med 18 Premier League-fuldtræffere i sin debutsæson, hvor han desuden blev Erling Haalands store idol

Den i dag 37-årige Michu, der i dag er sportsdirektør i den spanske klub Burgos CF, har i et interview med ESPN taget et kig tilbage på karrieren, der også inkluderede en mindre succesfuld sæson i Napoli. 

I interviewet er Michu blandt andet blevet spurgt, hvilke trænere, han var gladest for at spille under, og her har den tidligere Premier League-bomber valgt at pege på Vicente del Bosque, Rafa Martinez og Michael Laudrup. 

- Vicente del Bosque styrede Spanien så godt. Han er en af de bedste i historien. Den vigtigste kvalitet for en træner er at vide, hvordan man leder en gruppe, og det gjorde han på fantastisk vis. Jeg havde Rafa Benitez i Napoli, og jeg spillede ikke meget under ham, men han er også fantastisk. En anderledes type, lyder det fra Michu. 

- Jeg vil fremhæve Benitez og Michael Laudrup. Han (Laudrup, red.) gav mig så meget selvtillid. Han var 50 år, og han havde en lille ølmave, men han tog fodboldstøvlerne på - de klassiske Copa Mundial - og han var stadig den bedste spiller (på Swanseas træningsbane, red.). 

- Han lavede de der afleveringer, hvor han kiggede væk, og vi gik i fælden hver gang, mens vi var ved at dø af grin. 

Michus anden sæson i Swansea kunne slet ikke måle sig med debutsæsonen, og spanieren blev 2014 udlejet til Napoli, hvorefter han i 2015 rykkede til amatørklubben Langreo i hjemlandet.