• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Andreas Arp

Jonas Knudsen åbner op for Ipswich-exit: Har ikke hørt noget fra klubben

Jonas Knudsen åbner op for Ipswich-exit: Har ikke hørt noget fra klubben
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Den danske landsholdsback Jonas Knudsen regner ikke med at få forlænget sin kontrakt med Ipswich Town, som situationen er lige nu. Han åbner derfor op for et skifte væk og fortæller også om et mislykket skifte i sommers.

Af Andreas Arp

Det blev mandag aften til 90 nye minutter i rødt og hvidt for venstrebacken Jonas Knudsen, da Danmark spillede 0-0 mod Irland i Nations League i Aarhus.

Knudsen fik også fuld spilletid tilbage i oktober i testkampen mod Østrig, så han er med andre ord ved at spille sig godt i varmen som foreløbig andetvalg på venstrebacken på Åge Hareides landshold.

Til dagligt er den 26-årige dansker førstevalg i Championship-klubben Ipswich Town, men med et kontraktudløb til sommer kan han snart være på vej videre: 

- Jeg har udløb til sommer, og jeg har ikke hørt noget fra klubben eller ejeren. Jeg skal også se på min egen situation, og til januar åbner vinduet igen, hvor jeg også kan snakke frit med andre klubber. Så må vi tage den derfra. Jeg bliver nødt til at se efter mig selv. Jeg har spillet over 160 kampe efterhånden og har ikke hørt noget, så det er sådan det er, siger Jonas Knudsen efter landskampen mod Irland.

Danskeren har dog ingen præferencer, når det kommer til en fremtidig arbejdsgiver, og han er da også fortsat åben, hvis Ipswich tager kontakt: 

- Jeg er meget åben. Jeg har hele tiden sagt, at jeg godt kan lide England, men jeg udelukker ikke andre muligheder. Hvis der kommer noget fra andre lande, Tyskland, Italien, Frankrig, Spanien, så er jeg åben for det. Jeg har haft det fantastisk i England de seneste tre og et halvt år, og hvis der kommer noget udefra, så er jeg klar på det.

- Men jeg er meget åben, og hvis Ipswich vil snakke, så må vi tage den derfra. Men der er en, der skal starte en dialog. Og det er klart, at jeg skal kigge på, hvilke muligheder jeg har, fordi jeg vil også blive ved med at være en del af det her landshold, slår Jonas Knudsen fast.

Missede sommerskifte
Sommeren 2018 var hektisk for Jonas Knudsen, der både blev far og spillede VM for Danmark i en periode på få uger. Og løbende kunne flere engelske medier også berette, at der var interesse fra andre Championship-klubber, såsom Stoke City og Middlesbrough. 

Spørgsmålet er så, om det var løse rygter, eller om der var reelle forhandlinger?

- Der var noget konkret i det, men nogle gange kommer tingene ikke til at falde på plads, som man gerne vil. Det er sådan, det er, og der er altid nogle ting, der lige skal gå op i en højere enhed. I sommers havde jeg et år tilbage, og nu har jeg et halvt år tilbage, så det kan være, det er en ny situation i januar. Vi må se.

- Jeg har sørget for at spille og koncentrere mig om det. Nogle gange vil man gerne prøve noget nyt, og så bliver man skuffet, men det kan man ikke gardere sig mod. Man bliver nødt til at køre på og fokusere på den næste kamp, og det er egentligt det, jeg gør lige nu, fordi jeg har det fantastisk i Ipswich, siger Jonas Knudsen, der dog ikke vil komme nærmere, hvilken af de to klubber han var i dialog med:

- Der blev nævnt nogle klubber, og det kan måske sagtens være en af dem. Der er vel altid lidt hold i rygterne, siger landsholdsbacken med et glimt i øjet. 

Ipswich Town ligger aktuelt på sidstepladsen i den engelske Championship.