• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Victor Risager

Kan Jamie Vardy fortsætte målformen mod Arsenal?

Foto: Getty Images

Få her optakts-punkter til tirsdagens kamp mellem Arsenal og Leicester City.

Af Victor Risager

Arsenal har været formstærke i de seneste uger, og London-klubben kan drømme om at nå en placering i top seks, som vil sikre en billet til europæisk fodbold i næste sæson. I øjeblikket er de nummer syv, men der er kun tre point op til sjettepladsen Wolverhampton og seks point op til femtepladsen Manchester United. Med en sejr tirsdag aften kan Arsenal lægge pres på de to mandskaber, der først skal spille senere på ugen.

Til gengæld står Mikel Artetas mandskab ikke over for en nem opgave, da de tager imod Premier Leagues nummer tre, Leicester City, på hjemmebane. Der venter altså et spændende opgør på Emirates, og Spilxperten.com har sørget for ti spændende opta-statistikker til optakten.

Her er 10 optakts-skud til Premier League-braget:
- Arsenal er ubesejret i 22 ligakampe på hjemmebane mod Leicester (19 sejre og tre uafgjort) og har vundet de sidste 12 i træk. Kun mod Stoke (13 sejre mellem 1983-2018) har de haft et længere sejrsstime mod en modstander på hjemmebane i den bedste engelske række.

- Leicester har vundet tre af deres seneste fire ligakampe mod Arsenal, hvilket er lige så mange som de havde i deres foregående 36 mod Gunners. De kan vinde tre ligakampe i træk mod Arsenal for første gang siden 1963.

- Arsenal har vundet tre Premier League-kampe i træk uden at indkassere et mål for første gang siden november 2017. De vandt sidst fire på stribe uden mål imod tilbage i maj 2014.

- Leicester vandt deres første Premier League-kamp siden genstarten i sidste runde mod Crystal Palace på udebane, hvor de scorede flere mål i den 3-0-sejr, end de havde i deres forrige tre ligakampe tilsammen (2).

Læs også:Tirsdagens rygtebørs: United på jagt efter endnu en Premier League angriber

- Arsenal har taget maksimumpoint fra deres sidste fire Premier League-kampe på eget græs, efter at de have vundet blot fire af deres foregående 14 på Emirates.

- Ingen Premier League-hold har haft flere indskiftere involvert i scoringer siden genstarten end Arsenal (3 mål, 1 assist) og Leicester (1 mål, 3 assists) – også Newcastle (3 mål, 1 assist) har haft succes med indskiftningerne. En indskifter har scoret for Gunners i hver af deres seneste tre Premier League-kampe.

- Leicester-angriberen Jamie Vardy har scoret ni mål i sine sidste ni Premier League-kampe mod Arsenal, herunder seks i de sidste fem.

- Leicester-manager Brendan Rodgers har ikke vundet en eneste af sine seks udekampe mod Arsenal i alle konkurrencer (to uafgjorte og fire nederlag). Denne kamp er hans første besøg på Emirates siden en målløs uafgjort i august 2015, hvor han var Liverpool-manager.

- Arsenals Emiliano Martinez har holdt rent bur i seks af sine otte Premier League-starter (75 procent), og det er statistisk bedst af alle Gunners-keepere i mininimum 5 startpladser i turneringen.

- Arsenals Pierre-Emerick Aubameyang har scoret seks mål i sine seneste seks Premier League-kampe på hjemmebane, inklusive to mål mod Norwich sidste gang. Et mål her vil gøre ham til den anden spiller, der scorer over 20 mål i følgende Premier League-sæsoner for Arsenal. Thierry Henry gjorde det fem gange mellem 2001-02 og 2005-06. 

Stillingen i Premier League:

Læs også:Pep Guardiola om UEFA-udelukkelse: Tror, vi får lov til at spille

---------------------------

Se alle de fede Europa League-kampe på Dplay til spotpris for Tipsbladets læsere - SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus