• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Lars Gram-Hanssen

Legende sammenligner Højbjerg med gangsterduo

Foto: Getty Images

Arsenal-legenden Martin Keown har forud for lørdagens derby sammenlignet Pierre-Emile Højbjerg og Rodrigo Bentancur med gangster-tvillingerne Reggie og Ronnie Kray, der styrede den organiserede kriminalitet i London i halvtredserne og tredserne.

Af Lars Gram-Hanssen

Der er masser på spil, når Arsenal om et par timer tager imod Premier League i det imødesete North London Derby. 

Udover håneretten kæmper de to naboer således også om førstepladsen i Premier League, som Arsenal aktuelt er indehaver af. Og ifølge Arsenal-legenden Martin Keown venter der et vanskeligt opgør for Mikel Artetas mandskab, selvom formen i øjeblikket er glimrende. Den tidligere forsvarsspiller har således stor respekt for Tottenhams to centrale midtbanespillere.

- 3-0-sejren over Brentford i deres seneste kamp var det bedste, jeg har set Arsenal spille under Arteta. De var komplette i hver eneste kæde på holdet. Men Tottenham kommer til at blive den ultimative udfordring, for de har Kray-tvillingerne i Højbjerg og Bentancur, som er deres Spurs' håndhævere på midtbanen. Og så har de også en forrygende fronttrio, lyder det således, ifølge The Sun, fra Martin Keown, der mellem 1985 og 2004 spillede over 400 kampe for Arsenal.

Kray-tvillingerne, som Keown henviser til, var to berygtede gangstere, der terroriserede den østlige del af London i 50'erne og 60'erne. Deres liv er blandt andet blevet filmatiseret i filmen 'Legend', hvor Hollywood-stjernen Tom Hardy spiller rollen som både Ronnie og Reggie Kray.

I interviewet med The Sun peger Martin Keown endvidere på, at det nuværende Tottenham-hold er det stærkeste i de seneste syv år, men ifølge den tidligere forsvarsspiller er mesterskabet udenfor Tottenhams rækkevidde i denne sæson, idet Manchester City med Erling Haaland fremstår ustoppelige. 

Oppgøret mellem Arsenal og Tottenham kan ses på TV3 Max og Viaplay fra klokken 13.30.