Foto: Getty Images
Premier League

Ny ejer? Englands rigeste mand vil byde på United

Jim Ratcliffe får nu muligheden for at blive ejer af klubben, som han har elsket siden barndommen.

Manchester United meldte tirsdag ud, at man er ved at undersøge muligheden for, at den nuværende hovedaktionær i klubben, Glazer-familien, kan sælge klubben. I den forbindelse ser det ud til, at Storbritanniens rigeste mand, Jim Ratcliffe, står klar til at købe.

Det skriver den engelske udgivelse The Independent.

Her bliver der peget på, at Glazer-familien gerne vil have 51 milliarder kroner for storklubben, så vil Ratcliffe 'kun' give 43 milliarder kroner for den. Det er den amerikanske bank Raine, som står for salget, og det menes, at de går efter at få den højeste pris, ligesom man senest har set det med Chelsea.

Tidligere har Ratcliffe også været sat i forbindelse med at købe Liverpool, som ligeledes ser ud til at skulle skifte hænder på ejer-siden. Det trak han sig dog fra, da han tilsyneladende hellere ville bruge sin energi på at få den franske klub Nice, som han allerede ejer på rette spor.

Derudover menes det, at et langstrakt indløb mod at kunne købe Liverpool skulle have afskrækket ham.

Når den engelske rigmand virker som en mere oplagt ejer af Manchester United end af Liverpool, så handler det også om, at han siden barnsben har været tilhænger af United, og derfor skulle den nuværende mulighed være 'for fristende og unik' til at undlade at komme ind i en proces mod at købe klubben.

Foruden Ratcliffe menes det, at der allerede er to andre bud på en ny ejer, hvoraf en af dem også skulle have været med i opløbet om at overtage Chelsea. Det forventes, at listen af bejlere bliver større i den kommende tid.

Situationen omkring Manchester United har længe været med rygter om, at klubben var ved at blive sat til salg, men nu har de selv bekræftet, at man går ind mod et helt eller delvist salg.

Jim Ratcliffe har foruden førnævnte Nice også et stort sponsorat i cykelholdet Ineos, ligesom han er meget indblandet i Mercedes' Formel 1-hold.