Foto: Preston
Premier League

Ny Preston-dansker kan debutere mod Brentford: Er nødt til at vinde

Emil Riis vil sikre sig håneretten over sine landsmænd i Brentford, siger han.

Emil Riis har forladt Randers FC og Superligaen og er i stedet skiftet til engelske Preston North End i Championship. 

Skiftet kommer ovenpå en fin sæsonstart, hvor han har scoret to mål på tre kampe i Superliagen for Randers, og den målform vil han fortsætte. Det fortæller Emil Riis til Prestons hjemmeside. 

- Jeg er virkelig begejstret. Jeg ser virkelig frem til at spille for denne klub, og det er en drøm, der går i opfyldelse for mig, siger Emil Riis og tilføjer:

Læs også:Randers FC sælger målfarlig angriber til engelsk klub

- Jeg håber, jeg kan hjælpe dette hold med at score nogle mål - det er derfor, jeg er her, og hvad jeg vil gøre. Jeg ser måske ud som en stor fyr, men jeg vil sige, at jeg også er hurtig, og jeg har et godt skud, og jeg kan godt lide at score mål, så det håber jeg at gøre. Jeg er også meget selvsikker. Jeg har scoret mange mål på det seneste, så det er et stort selvtillidsboost. Det går godt i øjeblikket, og jeg håber, at det vil fortsætte.

I weekenden kan Emil Riis debutere for Preston North End, når de møder Brentford - og her kan den danske angriber stå over for nogle spillere, han kender fra det danske U21-landshold. Af den grund er det også vigtigt at vinde kampen.  

- Der er et par fyre i Brentford, der er fra Danmark, så vi er nødt til at vinde kampen søndag. Det er en stor kamp, og jeg ser frem til det. Jeg kender et par mennesker der, som jeg kender, og jeg vil ikke tabe denne kamp, da jeg ikke vil høre dem prale hele ugen - så vi er nødt til at vinde kampen.

Læs også:Superligaens bedste: VB-talent topper sammen med offensivprofiler

Det er ikke første gang, at den 22-årige angriber rykker fra Kronjylland til England. Som 17-årig skiftede han i 2015 til Derby County, hvor han spillede i tre sæsoner, før han vendte hjem til Randers. Han nåede aldrig at debutere for Derbys førstehold. 

Læs også:To kampe venter for U21-landsholdet: Her er truppen