Foto: IMAGO
Premier League

På søndag kan Rasmus Højlund blive historisk

Kun Nicolas Anelka kan overgå Rasmus Højlund, der banker mål ind efter behag i øjeblikket i Manchester United.

Målene lod vente på sig for Rasmus Højlund i Manchester United, men efter at der først er kommet hul på bylden, er målene faldet i en lind strøm. 

Nu har danskeren scoret i sine seneste fem kampe for "De Røde Djævle" 

Og det er da heller ikke mange, der i så ung en alder har været så målfarlige som Højlund. 

Faktisk er det kun den tidligere Arsenal-, Chelsea- og Liverpool-spiller Nicolas Anelka, der har scoret i fem kampe i træk i en yngre alder end Rasmus Højlund. Nicolas Anelka var blot 19 år og 239 dage, da han scorede i fem kampe på stribe tilbage i 1998 for Arsenal, mens Højlund altså er 21 år. 

På søndag kan den unge dansker blive historisk, hvis det også lykkes ham at finde netmaskerne mod Luton. 

I så fald bliver han den yngste spiller nogensinde i Premier League til at score i seks kampe i træk i en alder af 21 år og 14 dage. I skrivende stund er det Joe Willock, der sidder på den titel, efter at han scorede seks mål i seks kampe i en alder af 21 år og 272 dage. 

Foruden Willock er det kun prominente navne på listen over de yngste spillere til at score seks kampe i træk. 

Højlunds flotte præstationer har endda været nok til at begejstre Manchester United-legenden Roy Keane.

- Han er flyvende. Det tog ham lige et par måneder at komme op i omdrejninger, men han ser meget bedre ud nu, og det var en god afslutning (mod Aston Villa, red), siger Roy Keane til Sky Sports.

Siden Boxing Day den 26. december er Rasmus Højlund den mest målfarlige angriber i Premier League med fem mål. Det samme har Richarlison, Bukayo Saka og Elijah Adebayo scoret, men ingen af dem har været involveret i flere mål end danskeren siden den dag. 

Manchester United brager sammen med Luton på søndag klokken 17:30.