• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Victor Risager

UEFA vil ændre regel efter Chelseas shoppingtur

Foto: Getty Images

Chelseas vilde shoppingtur i denne sæson får angiveligt UEFA til at ændre en regel.

Af Victor Risager

Chelsea har haft dankortet, siden amerikanske Todd Boehly købte klubben i sommer, og siden har London-klubben købt spillere for knap 3,9 milliarder danske kroner.

Og den vilde shoppingtur får nu det europæiske fodboldforbund UEFA til at reagere efter henvendelser fra flere af Chelseas rivaler, skriver The Times og Daily Mail.

UEFA vil angiveligt lukke det smuthul, der har gjort det muligt for Chelsea at købe så mange nye og dyre spillere, uden at bryde de såkaldte Financial Fair Play-regler.

Chelsea har således udstedt ekstraordinært lange kontrakter til spillere, så disses transfersumme fordeles ud over flere regnskabsår. Eksempelvis fik kantspiller Mykhailo Mudryk en kontrakt på otte og et halvt år, så hans transfersum på godt 743 millioner “kun” tæller i omegnen af 90 millioner om året de næste otte regnskabsår. Det er en fordel, da Financial Fair Play fokuserer på forbruget over tre år. 

Fremover skal det være slut med at kunne afskrive transfersummer over så mange år, og i stedet skal klubber maksimalt kunne afskrive summen over fem år, lyder det fra de engelske aviser. Reglen ventes at blive indført inden sommerens transfervindue.

Foruden Mudryk har også Benoit Badiashile, David Datro Fofana, Marc Cucurella og Wesley Fofana fået kontrakter på seks til syv års længde i Chelsea.