Video : Tipsbladet
Premier League

Vildt: Haaland ødelægger imponerende PL-rekord

Erling Haaland fortsatte søndag med at ødelægge Premier League, og nordmanden har nu sat en rekord, som man skal være overordentlig fantasifuld for at forestille sig blive slået.

Tilhængere af konsolspillet FIFA kender tricket; Man opretter en spiller i spillet, der har de højeste egenskaber i samtlige kategorier. Spilleren løber hurtigere, er stærkere og afslutter bedre end samtlige andre spillere. Kort sagt er det nærmest umuligt at stoppe sådan en spiller i spillet.

I øjeblikket lader det til, at tricket er overført til den virkelige verden, hvor Erling Haaland smadrer alt og alle i Premier League. Det gjorde nordmanden så sandelig også i søndagens ydmygelse af Manchester United, hvor Haaland scorede hattrick og lagde op til to mål yderligere. 

Kampen var den tredje i Premier League i denne sæson, hvor Haaland har scoret hattrick, og dette har han i alt brugt otte kampe til. For at sætte det i perspektiv har en spiller som Cristiano Ronaldo formået at score tre hattricks i 232 Premier League-kampe for Manchester United.

Erling Haaland er da også med længder den spiller, som har skullet bruge færrest kampe på at score tre hattricks i Premier League. Før Haaland sad Michael Owen på rekorden, da han brugte 48 kampe til det. Bag Owen er Ruud van Nistelrooy placeret med 59 kampe. Fernando Torres (64 kampe), Andy Cole (65) og Luis Suarez (71) tager sig af de næste placeringer.

Denne rekord er blot den seneste af Haaland-rekorder efter sommerskiftet fra Borussia Dortmund. Med hans seneste hattrick blev han den første spiller i Premier League til at score hattrick i tre hjemmekampe i træk. 

Han er derudover den første spiller nogensinde til at score i sine fire første PL-udekampe, og så blev han den første spiller nogensinde til at score minimum to mål i sin Champions League-debut for tre forskellige klubber.

Erling Haaland har nu scoret 14 Premier League-mål i de første otte runder, og i Champions League er han kommet på tavlen tre gange i de første to kampe. Denne total har han nu mulighed for at bygge videre på, hvis han kommer på banen, når FC København gæster Manchester City på onsdag i Champions League.