Foto: Getty Images
Premier League

Voldsomt: Nådesløs Klopp kan ofre ti spillere

Liverpool kan gå et rigtig travlt sommertransfervindue i møde.

Liverpool har gang i en katastrofesæson, hvor spillet på banen slet ikke kører. Holdet og særligt Jürgen Klopp har fået en masse kritik for at være mentalt og fysisk trætte ovenpå flere opslidende sæsoner. 

Det har længe været beskrevet, at Klopp kommer til at forstærke midtbanen til sommer, hvor spillere som Jude Bellingham og Matheus Nunes flittigt meldes på radaren. Der kan dog også komme gang i svingdøren den anden vej, og det med sådan en fart, at man lige så godt kan lade den stå åben. 

For ifølge Mirror kan Liverpool sige farvel til hele ti spillere til sommer som led i den store genopbygning af holdet.

Flere af spillernes fremtid er lige nu uvis på grund af kontrakter, som udløber til sommer. For eksempel er det ikke lige nu i kortene, at Naby Keita og Alex Oxlade-Chamberlain fortsætter med tanke på deres skadeshistorik. 

Andre spillere kan finde nye klubber, fordi de er trætte af at stå i skyggen og spille for få kampe.

Det drejer sig om andenmålmand Caomhin Kelleher, som ofte kun står i pokalkampene, selv om han har vist et højt niveau, og midtstopperen Nathaniel Phillips, som er femtevalg i forsvaret.

Også målmand Adrian kan sendes videre efter fire år i klubben.

Overraskende er det, at Joel Matip, der er i gang med sin syvende sæson i klubben, nævnes som en mulig spiller, der kan ofres til sommer. Han er meget populær blandt Liverpools fans, men han er også - ligesom resten af holdet - faldet gevaldigt i niveau i denne sæson. Han er desuden 31 år gammel.

En, som er faldet enormt i niveau, er Fabinho. Brasilianeren nævnes som den spiller, der måske har taget det største dyk i denne sæson, og det er meget sigende, at han lige nu er sat af til fordel for 18-årige Stefan Bajcetic. Situationen er ikke holdbar for hverken Fabinho eller Liverpool.

En anden brasilianer, der kan være på vej ud, er Roberto Firmino. Ligesom Keita og Oxlade-Chamberlain har han kontraktudløb til sommer, men meldingerne går på, at parterne arbejder på en forlængelse. Kan Firmino og Liverpool dog ikke blive enige, sendes han også videre.

Også James Milner har kontraktudløb til sommer, men den 37-årige arbejdshest forventes at blive i klubben. Ligesom Firmino er intet dog sikkert, hvorfor risikoen at miste Milner også er til stede.

Den sidste spiller er Juventus-lejesvenden Arthur Melo, som sendes tilbage til Støvlelandet, lige så snart det er muligt. Han blev hurtigt langtidsskadet, efter han kom til, og han er ikke en del af holdet til næste sæson.

Derfor står Liverpool og ser ind i en rigtig travl sommer, hvor der både skal købes spillere ind udefra for at tilfredsstille klubbens fans og styrke holdet, men der skal så sandelig også ryddes op i den trup, der lige nu underpræsterer så voldsomt.