Foto: Getty Images
Rygter

Dansk keeper har haft stor succes: Forbereder bud

Danske Peter Vindahl har stor succes i Sparta Prag, som forbereder sig på at indløse danskerens frikøbsklausul.

Peter Vindahls udlandseventyr har været lidt op og ned. Først blev han vejet for let i hollandske AZ Alkmaar, siden udlejet til FC Nürnberg hvor han var fast mand, indtil en skade satte en stopper for den periode.

Den skade er han ovre, og nu står han hver gang i Sparta Prag, som han er udlejet til fra AZ Alkmaar. I sommer rykkede han fra AZ Alkmaar til den tjekkiske hovedstad, hvor han skulle overtage fra Matěj Kovář, der tog til Bayer Leverkusen.

Danskerens tilgang blev mødt af bekymringer og mange spørgsmål blandt den tjekkiske presse, men Peter Vindahl har siden gjort skeptikerne tavse. Han har i løbet af efteråret udviklet sig til cheftræner, Brian Priskes, klare førstevalg på målmandsposten.

Og det ser nu ud til, at Sparta Prag gerne vil have 25-årige Peter Vindahl til at vogte buret i mere end bare denne sæson. Det tjekkiske medie inFotbal.cz skriver, at Sparta Prag forbereder et forsøg på at sikre sig målvogteren permanent.

Ifølge inFotbal.cz er der en købsoption i Peter Vindahls kontrakt, som lyder på omkring 11 millioner kroner. Vælger Sparta Prag at indløse den, så vil målvogteren snige sig ind i top 10 blandt tjekkernes dyreste indkøb gennem historien.

Til sommer vil Peter Vindahl blot have et år tilbage af sin aftale med AZ Alkmaar, og selvom han gør det godt på udlån, så er det svært at forestille sig, at han vender retur og snupper pladsen som førstemålmand fra Mathew Ryan.

Derfor kan det være, at klubberne kan finde frem til en løsning, der involverer et beløb, som er mindre end købsoptionen. Lige nu er det i hvert fald sikkert, at Peter Vindahl har spillet sig til en stor rolle i Sparta Prag, og derfor må flere parter være interesseret i at finde en løsning.

De forsvarende tjekkiske mestre har med danskeren på mål gang i endnu en god sæson under Brian Priskes faner, hvor man topper den hjemlige liga. Man har også fortsat en chance for at spille sig videre fra sin Europa League-gruppe.