• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Serie A Ole Hoffskov

Optakt: SønderjyskE - Hobro IK

Foto: Getty Images

2020 skydes i gang med en vigtig kamp i bunden af tabellen mellem SønderjyskE og Hobro IK.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 12.00
Spillested: Sydbank Park, Haderslev
Dommer: Jakob A. Sundberg 
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #sjehob #sldk

Holdnyt:
SønderjyskE:
Efteråret var langt hen ad vejen en frustrerende omgang for SønderjyskE, der derfor er nødt til at gå ind til den kommende halvsæson og tage nedrykningskampen meget alvorligt. Haderslev-klubben er fjerdesidst i en sæson med tre nedrykkere. Det er neglebidende.

Glen Riddersholms mandskab rummer så meget kvalitet, at nedrykning ikke bør være et tema, og der er ligeledes blevet handlet fornuftigt ind i vinterpausen, hvor især den fortabte søn Pierre Kanstrup virker som en god tilføjelse til defensiven.

Desuden er transferen med Anders K. Jacobsen værd at bemærke. "AK" skal erstatte Mart Lieder, der har været topscorer de seneste to sæsoner, og den tidligere OB-spiller har vist, at han kan lave mål. Han har dog også vist, at han holder sig nogle meget lange scoringspauser. Anders K. Jacobsen kan blive alt fra helt til skurk. I Haderslev satser man på, at luftforandringen har gjort ham godt.

Sønderjyderne lagde sløjt fra land i testkampene, men sluttede meget fornemt af med 2-2 mod den ukraniske storklub Shakhtar Donetsk og en 3-1-sejr over Brøndby IF i generalprøven. 

SønderjyskE på undvære de skadede Rasmus Vinderslev, Marc Pedersen og Nikola Mirkovic.

Hobro IK:
Peter Sørensens mandskab er tredjesidst i Superligaen, men har indkasseret sjettefærrest mål. Det siger alt om, at Hobro har problemer med at lave mål, og at det er blevet til utroligt mange uafgjorte kampe i denne sæson. Mere end halvdelen af himmerlændingens kampe er endt med et kryds.

Offensiven er ikke blevet forstærket i vinterpausen, så det er fortsat Edgar Babayan, Imed Louati, Emmanuel Sabbi og ikke mindst Pål Alexander Kirkevold, der skal score målene. Især sidstnævnte savner Hobro at få i gang. Heldigvis for Peter Sørensen har nordmanden været flittigt scorende i testkampene. 

I den modsatte ende af banen har Hobro sagt farvel til Anel Ahmedhodzic, der spillede så stort et efterår, at den svenske topklub Malmö FF valgte at hive ham tilbage i folden. Han er blevet afløst af Simon Jakobsen, der er hentet ind fra kulden i Silkeborg IF. 

Hobro IK kan rykke helt op i haserne på SønderjyskE med en sejr søndag.

Karantæner:
SønderjyskE: Ingen
Hobro IK: Ingen

Bud på startopstillinger:
SønderjyskE (4-1-4-1): Mielitz - Bah, Kanstrup, Banggaard, Gartenmann - Jonsson - Hassan, "Greko", Albæk, Absalonsen - Jacobsen

Hobro IK (4-4-2): Rask - Bøge, Jakobsen, Minor, Haarup - Sabbi, Mejlstrup Pedersen, Brix-Damborg, Babayan - Kirkevold, Louati

Profilen:
Emmanuel Sabbi er manden, der kan gøre det uventede, og han skal levere varen i foråret, hvis Hobro IK skal overleve. Amerikaneren skifter efter denne sæson til OB, så en Hobro-nedrykning vil ikke have nogen indflydelse på ham, men Sabbi skal vise, at han mentalt stadig er i Himmerland. OB bød flittigt på ham i januar, og offensivspilleren ville sikkert gerne have været til Fyn med det samme, men skuffelsen må ikke præge foråret. 

Vidste du, at...:
Hobro IK har spillet 11 kampe uafgjort i denne sæson, og nummer 12 kunne sagtens gemme sig søndag middag. De tre seneste opgør mod SønderjyskE er således endt med pointdeling.

Dom:
SønderjyskE mod Hobro på en kold og knoldet bane i februar lyder ikke som det mest sexede, og det bliver da også sjældent underholdende, når de to mandskaber mødes, men der er tale om en uhyre vigtig kamp, som nok skal have i nerve og intensitet, hvad den mangler i sambabold. Det tegner til at blive en målfattig kamp, og buddet herfra er 1-1, som det også endte tidligere på sæsonen på DS Arena. 

TIdligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Optakt: Esbjerg fB - FC København

Læs også:Brøndby-ejer: Vi har ikke været gode nok til at scoute og rekruttere

Læs også:AGF-træner om Superligaens kompleksitet: Den ændrer sig hele tiden

Læs også:Vinterpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Læs også:Superligaens tag-selv-bord: Mange spændende spillere er gratis