Video : Tipsbladet
Skandinavien

Malmö-AC: Vi kan gøre som FCK i Champions League

Anders Christiansen kan dog godt se forskelle på Malmö FF og FC Københavns måde at gøre tingene på.

FC København har i denne sæson skrevet dansk fodboldhistorie ved at gå videre fra Champions Leagues gruppespil for anden gang i deres historie. I ottendedelsfinalen blev endestationen Manchester City, som slog dem samlet 6-2.

Det er noget, som den danske Malmö-profil Anders Christiansen har kunne se med fra på den anden side af Øresund, og i næste sæson mener han, at de kan gøre det samme som københavnerne. Det fortæller han i Fotbollskanalen-podcasten Lundh.

Her peger han på, at forskellen på dem selv og FCK ikke er så stor.

- Når vi taler om struktur, så har FCK en helt anden struktur end vi har. De har investeret på en anden måde, de har købt spillere på lønniveauer, hvor deres top ti-lønninger måske er bedre end vores top tre-lønninger, siger han og fortsætter:

- De har investeret og skabt et utroligt godt hold, men de kom også til Champions League to sæsoner i træk, og der så man deres udvikling både taktisk, teknisk, kvalitetsmæssigt og mentalt, hvordan man kommer igennem et gruppespil. Jeg synes absolut ikke, at det er langt fra, hvad vi kan præstere, lyder det fra Christiansen.

Men det kræver også, at de selv tør at tale om det, påpeger han. Det er dog bedre at gøre det på banen.

- Det er det, jeg ikke kan lide, når vi taler så meget om, hvor gode vi er, for mig er det vigtigt, at man taler med fødderne, og det er let at give et svar efterfølgende. Men jeg synes ikke, at vi er langt fra det, som FCK har opnået, fastslår Anders Christiansen.

Endelig mener den danske Malmö-stjerne, at den spillestil som Henrik Rydström har kan tages med ud i Europa, og at det er de samme grundprincipper, som dengang Jon Dahl Tomasson var cheftræner og tog dem med i Champions League.