Foto: IMAGO
Skandinavien

Sensationsklubben Klaksvik køber dansker

KI Klaksvik, der i denne sæson satte sit navn på det europæiske fodboldlandkort, køber dansk målmand.

KI Klaksvik kom pludselig på alles læber i denne sæson, da det lykkedes det færøske mesterhold at kvalificere sig til gruppespillet i Conference League og dermed skrive historie som det første hold nogensinde fra Færøerne til at nå et europæisk gruppespil.

KI Klaksvik leverede nogle heftige sensationer undervejs, og succesen har ført mange ting med sig. Magne Hoseth, der var hjernen bag resultaterne, er blevet cheftræner i Lyngby Boldklub, og så har Klaksvik naturligvis tjent gode penge på det europæiske eventyr.

Nu bruger klubben nogle af dem på en dansk målmand.

Ifølge Nettavisen skifter 27-årige Mark Jensen fra IK Start i Norge til Klaksvik, hvor han blandt andre bliver holdkammerat med Patrick Da Silva. Handlen ventes at falde på plads i løbet af weekenden.

- Jeg kan bekræfte, at Start er enig med en klub, og jeg kan bekræfte, at jeg også er nået til enighed med klubben, siger Mark Jensen til Fædrelandsavisen.

Mark Jensen er et relativt ubeskrevet blad i dansk topfodbold, men i AB er man i hvert fald bekendte med målmanden, der spillede 52 førsteholdskampe for klubben, inden han tog til Norge i 2019.

Hverken i Norge eller Danmark har Mark Jensen prøvet at optræde i den bedste fodboldrække, men det kommer han altså til på Færøerne, hvor Klaksvik tilmed er storfavoritter til at snuppe klubbens fjerde mesterskab på stribe.