• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Kenneth Jensen

Sur over lækage fra den norske landsholdslejr: Vi har en muldvarp et sted

Foto: Getty Images

Det er blevet lækket fra den norske landsholdslejr, at der var en voldsom diskussion mellem landstrænerteamet og angriber Alexander Sørloth efter Norges nederlag til Serbien. Og det irriterer midtbanespiller Marcus Henriksen.

Af Kenneth Jensen

De havde håbet og drømt om at komme med til den kommende EM-slutrunde, men Norge må nok en gang tage til takke med en sommer i sofaen.

Norge tabte i playoff mod Serbien med 1-2, og så døde drømmen om en af de sidste billetter til slutrunden.

Efterfølgende er det kommet frem, at der har været voldsomme diskussioner mellem landstrænerteamet og angriber Alexander Sørloth i kølvandet på nederlaget. Oplysninger, der er blevet lækket til mediet VG.

Sørloth følte, at landstrænerteamet ikke havde forberedt de norske spillere godt nok på, hvordan Serbien ville spille, og det fik angiveligt landstræner Lars Lagerbäck til at fare i flint. De ophedede diskussioner foregik i mere end 10 minutter, og til sidst blev Lars Lagerbäck så rasende, at han bragte en pinlig sag for Alexander Sørloth frem i lyset.

- Hvordan vover du, der har brændt på helt åbent mål mod Cypern for to år siden, at sige noget?, skulle Lagerbäck have sagt med reference til en af de værste afbrændere i nyere tid.

Læs også:Fra fusions-klub til Champions League-klub: Tag med på FCM's rejse

Efterfølgende var der et forsoningsmøde igangsat af anfører Stefan Johansen, men alligevel var Leipzig-angriberen bænket mod Nordirland nogle dage efter Serbien-nederlaget.

På kampdagen undskyldte Sørloth over for holdkammeraterne for, at de havde været vidne til diskussionen. Han blev indskiftet efter 65 minutters spil mod Nordirland, og efterfølgende sagde Lars Lagerbäck, at det var sportslige hensyn, der havde sat angriberen på bænken, og at han ønskede at se nogle af de andre offensive muligheder i aktion.

Alt er altså kommet til offentlighedens kendskab, fordi kilder har lækket oplysninger fra omklædningsrummet.

Lækagen er midtbanespiller Markus Henriksen fra Rosenborg mildest talt rasende over. Han mener, at der altid vil være diskussioner i en trup, og at sådanne holdes internt.

- Jeg synes ikke om det (diskussionerne). Ledelse og spillere er på samme hold. Hvis der opstår diskussioner, og de i ny og næ er ophedet, forventer jeg, at de bliver holdt mellem os.

Læs også:Medie: Sørloth og norsk landstræner i heftigt skænderi

- Startopstillingen lækkes altid også - længe inden kamp. Det er nogen, der må tage et ordentligt kig i spejlet. Der er en muldvarp et sted, når der kommer lidt af hvert ud, som ikke bør komme ud.

- Det må man få styr på. Noget der sker i den inderste cirkel, skal blive i den inderste cirkel. Det er trist, at der bliver lækket noget, og så siger det sig selv, at jeg ikke kan sige så meget om det, lyder det fra Marcus Henriksen til podcasten Rasmus & Saga.

Norge har ikke været med til en slutrunde siden EM 2000, men man har trods alt fået så meget talent på landsholdet, at man igen bør have forhåbninger om slutrundedeltagelse.

Udover Sørloth er de store stjerner på Norges landshold Erling Haaland og Martin Ødegaard.

Læs også:Ronald Koeman nedtoner Champions League-pres på Barcelona

Læs også:Intet videresalg: FC Midtjylland vil undersøge Sørloth-transfer

Læs også:Haaland sørger for norsk genrejsning med hattrick

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - Intro-tilbud

Superliga

Mere Superliga

Fokus