• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Brøndby betalte 10 millioner kroner i sign-on-fee for at hente Peter Madsen "hjem" fra Tyskland i 2007. Den trumfer FC Midtjylland imidlertid. "Ulvene" stak 12 millioner i lommen på anfører Kristian Bak Nielsen, da han i sommeren 2010 blev hentet i hollandske Heerenveen.

Af Søren Hanghøj Kristensen

Den tidligere Superliga-topscorer Peter Madsen blev hentet hjem til Brøndby fra tyske FC Köln som frelser tilbage i 2007. Men sådan kom det som bekendt ikke til at gå. I dag er Madsen lånt ud til bundklubben Lyngby, hvor han sidder på bænken, mens Brøndby fortsat betaler en stor del af hans løn.

Læs også: De fem bedst betalte Superliga-spillere

De 110.000 kroner som Madsen - ifølge Ekstra Bladet -  fortsat hæver hver eneste måned er dog intet at regne mod den sign-on-fee han fik, da Brøndby lokkede ham hjem fra udlandsopholdet. Brøndby betalte således et engangsbeløb på hele 10 millioner kroner for at få angriberen tilbage i stalden for snart fem år siden, skriver avisen.

I alt løber Peter Madsens kontrakt i Brøndby op i 16,6 millioner kroner, men angriberen var ikke den eneste, der for et par år siden fik udbetalt guldrandede sign-on-fees på den københavnske vestegn. Det samme gjorde sig gældende for Max von Schlebrügge, Stefan Gislason, Jan Kristiansen og Alexander Farnerud, der også kunne stikke større millionbeløb i lommen efter transferfrie klubskifter til Brøndby.

- Jeg tror ikke, vi kommer til at se sign-on-fees på det niveau, vi tidligere har oplevet. Det er også et område, der er blevet reguleret af tilstandene på markedet, siger Brøndbys sportsdirektør Ole Bjur, der ikke sad i jobbet da de store beløb blev udbetalt og ikke ønsker at forholde sig til de konkrete tal.

Brøndby må imidlertid se sig overgået af FC Midtjylland, når det gælder udbetalingen af den største sign-on-fee. Da Jens Ørgaard sidste sommer hentede Kristian Bak Nielsen hjem fra hollandske Heerenveen, kunne forsvarskrumtappen og anføreren således sætte 12 millioner kroner ind på bankkontoen.

Superliga

Mere Superliga

Fokus