Video : Tipsbladet
Superliga

7.500 Brøndby-fans motiverer FCM-stjerne

FCM-topscorer Sory Kaba glæder sig umådelig meget over udsigten til adskillige tusinde tilskuere til søndagens topkamp på Brøndby Stadion.

De har i det meste af en sæson spillet på tomme tribuner eller foran et par hundrede tilskuere, men i de seneste tre runder har Superliga-spillerne endelig fået flere tusinde vidner på deres gode og dårlige aktioner på de 12 Superliga-arenaer.

Søndag glæder det utvivlsomt både Brøndbys fans og klubben, at der kommer tusindvis af tilskuere – cirka 7.500 personer var på stadion til første ”genåbnede” hjemmekamp mod Randers for et par uger siden.

Men også modstandernes angriber Sory Kaba ser frem til, at der er mere gang i lydkulissen end længe hørt, også selvom det er til en udekamp.

Kaba afgjorde de to holds seneste indbyrdes kamp for en måned siden, en tæt kamp der sluttede 1-0 til FCM på Guinea-landsholdsspillerens tidlige mål, og det går ham ikke det mindste på, at der nu er tilskuere til returkampen i medaljeslutspillet på Brøndby Stadion, hvor hjemmeholdet er tvunget frem og skal vinde kampen med et FCM-forspring på fire point før de sidste fire spillerunder.

- Jeg glæder mig bare til atmosfæren. Jeg elsker, når der sker noget. Det virker kun som en motivation for mig, at der er tilskuere, der gør mig intet, at de måske ikke kan lide mig og mine holdkammerater, siger Sory Kaba med et grin.

- Jeg ville bare ønske, at vores fans også kunne få lov at komme til kampen. Det ville være fedt. Det giver mig en masse at spille foran dem, siger Sory Kaba.

Storkamp
FC Midtjylland har vundet alle tre ligakampe over Brøndby i denne sæson, og med fire point i forspring er FCM's matchbold søndag aften til at få øje på.

- Vigtigheden er jo til at få øje på. Det er en fremragende mulighed for at komme syv point foran. Det er en god kamp, der venter, også for ligaen og dansk fodbold i det hele taget. Brøndby har været gode i denne sæson, ikke mindst deres offensive spillere, og det bliver jævnbyrdigt igen på søndag. Men jeg synes, vi er blevet gode til at spille de her kampe. Vi forsvarer os fremragende, og vi har koncentrationen i de rette øjeblikke, siger Sory Kaba.

- Vi er tæt på at vinde to mesterskaber i streg for første gang i FC Midtjyllands historie. Det er kæmpestort for mig og mine holdkammerater, for trænerne, for klubben og for fansene. Der er noget værdi og en stor styrke i den gruppe, vi har her i klubben.

- Da jeg skiftede til FC Midtjylland, havde jeg en målsætning om at komme til at spille Champions League med klubben, og det er så fedt, at det mål allerede er gået i opfyldelse. Jeg er ikke sikker på, om folk er klar over, hvor stort et stykke arbejde, vi gjorde som hold for først at vinde mesterskabet og så kvalificere os, jeg synes, det var stort. Nu kan vi genvinde vores mesterskab og det tredje mesterskab på fire år. Det er stort at kunne skrive historie på den måde, siger Sory Kaba.

Personlig udvikling
Sory Kaba har rundet 10 ligascoringer for sæsonen efter at have scoret syv gange i sin første FCM-sæson.

Statistisk er han en af de angribere, der har klaret sig bedst i Superliga-sæsonen, og Kaba er glad for medgangen efter den kritik, han har fået som spydspids på Superligaens mest chanceskabende hold.

- Det var både en ny kultur og en ny måde at spille fodbold på, jeg skulle vænne mig til, siger Sory Kaba.

- Jeg havde været vant til at spille på hold, hvor jeg i høj grad selv skulle skabe og finde pladsen ved at bevæge mig rundt på banen. Her i FC Midtjylland har det handlet mere om at søge de rigtige positioner i feltet og at komme derind. Jeg har arbejdet meget med det, siden jeg kom til klubben, og det, der sker i denne sæson, er frugten af det arbejde, vi allerede begyndte i sidste sæson, siger Sory Kaba.

- Det er noget andet at spille for et tophold som FC Midtjylland, hvor modstanderne ofte stiller sig langt tilbage på banen med mange mand bag bolden. Jeg synes, spillet fungerer godt for os som hold og for mig personligt, og så vil jeg da selvfølgelig altid gerne score endnu flere mål, siger Sory Kaba.

Mange kampe er helt fint
Som Tipsbladet har påpeget ved flere lejligheder i denne sæson, har FC Midtjylland spillet markant flere kampe end blandt andre Brøndby IF.

44 betydende kampe har FC Midtjylland spillet før Brøndby-kampen, hvor værterne er på 30 kampe, men når man spørger Sory Kaba, er der ingen fysisk fordel til Brøndby på den konto.

- Vores fysiske træner og vores stab fortjener virkelig meget ros, for vi har i høj grad undgået skader og træthed. Vi burde jo være trætte på det her tidspunkt i sæsonen, men sådan er det slet ikke. Efter at have spillet to kampe om ugen det meste af sæsonen, synes jeg faktisk, det er for længe at vente en uge på næste kamp. Jeg er så frisk, siger Sory Kaba og ler.

Læs mere her om, hvor sjældent det er, at klubber, der ikke hedder FC København, forsvarer et dansk mesterskab.