AaB og FCN spiller uafgjort i velspillet opgør

AaB dominerede kampbilledet mod FC Nordsjælland, men effektiviteten var en mangelvare for nordjyderne.

I et vindblæst og koldt opgør spillede AaB og FC Nordsjælland søndag eftermiddag 1-1 på Aalborg Portland Park.

FC Nordsællands wingback Mohammede Diomande gjorde det til 1-0 efter en lille halv time. Men AaB's Iver Fossum scorede til slutresultatet i det 61. minut.

Med det uafgjorte resultat indtager AaB en aktuel femteplads med 15 point, mens FC Nordsjælland ligger på syvendepladsen med 13 point.

Det var to hold, der helt som forventet fra kampens start helst ville være i boldbesiddelse. Men kampen om bolden vandt AaB i størstedelen af kampen, mens FC Nordsjælland kun periodevis var spildominerende.

Det var derfor også nordjyderne, som tog det største initiativ i kampen. AaB-offensiven fik kreeret sig frem til flere gode muligheder, men forsømte talrige gange at udnytte dem.

Hjemmeholdet lagde et massivt pres, når FCN spillede bolden op fra egne rækker. Det var medvirkende til, at nordsjællænderne lavede flere fejl i opspillet.

Men en lille time inde i kampen slog AaB-presset fejl. FCN-wingbacken Mohammed Diomande udnyttede den megen plads på midten til at blive arkitekten bag sig eget mål til 1-0.

Ivorianeren drev bolden fra egen banehalvdel og spillede bande med debutanten Daniel Svensson. Mohammed Diomande sparkede Svenssons aflevering resolut i mål.

Gæsterne fik i momenter bedre fat på bolden, men de havde svært ved at komme til afslutninger mod et AaB-forsvar, som stod højt på banen.

AaB fik, som minutterne gik i anden halvleg, kontrol på bolden igen. Særligt det høje pres gjorde, at AaB hurtigt kunne generobre kuglen.

Det var også presspillet, som førte til udligningen, da Iver Fossum bragte balance i regnskabet. Pedro Ferreira erobrede bolden, og få sekunder senere var Fossum sikkerheden selv i duellen mod Martin Vantruba i Nordsjælland-målet.

Begge hold havde til sidst flere muligheder for at tage alle tre point, men skarpheden manglede i begge ender.